Cum sa eficientizezi munca in bucatarie. Tine cont de aceste sfaturi!

Cum sa eficientizezi munca in bucatarie. Tine cont de aceste sfaturi!

Unii oameni gatesc, din placere, mancaruri complicate si variate. Altii o fac mai mult din nevoie, ca o rutina inevitabila. Indiferent de ce parte a baricadei esti, iti aratam cum poti sa ai rezultate notabile in bucatarie; sa fii mai eficient, pana la urma.

1. Adauga sare si lapte peste conopida pentru a o pastra alba. Conopida tinde sa se innegreasca in timpul procesului de fierbere. Pentru a evita asta, adauga lapte si sare in apa in care urmeaza sa o fierbi.

2. Pastreaza aspectul legumelor si dupa fierbere. Legumele se pot distruge prin fierbere, frigere sau prajire. Nu si daca, le treci prin apa rece ca gheata, imediat dupa preparare. ;)

3. Foloseste sarea pentru a imbunatati calitatea dulciurilor. O jumatate de lingurita in aluatul dulce nu strica. Din contra! Aceasta scoate in evidenta gustul tuturor celorlalte ingrediente.

4. In locul cuburilor de gheata foloseste struguri congelati. Gheata poate afecta gustul unei bauturi precum vinul. Pentru a evita neplacerea pune boabe de struguri congelati in loc de gheata! Metoda functioneaza pentru orice bautura.

5. Metoda pentru orez. Daca vrei ca orezul pe care il gatesti sa nu fie o fiertura ce curge inestetic in farfurie, acopera cratita cu un prosop de bucatarie, imediat dupa ce ai oprit focul. Hartia absoarbe excesul de umiditate, iar orezul tau va fi compact, gata sa fie savurat!

6. Obtine mai mult suc de lamaie. Pentru a stoarce o fructa citrica( lamaie, lima, mandarina etc) in mod eficient, e nevoie sa o pui in...cuptorul cu microunde! Seteaza cuptorul la temperatura maxima si lasa lamaia sa arda 20 secunde. Scoate, apoi, lamaia si feliaz-o in 6 bucati. Stoarce-le pe rand. Vei observa ca lichidul e mai mult decat de obicei.

7. Pregateste prajitura ideala fara reteta! Nu trebuie sa ai o reteta in fata pentru a prepara un tort minunat! Memoreaza , in schimb, aceasta regula simpla: foloseste ingredientele principale in cantitati egale. Cat zahar, atata faina, iar cantitatea de oua sa fie la fel cu cea de unt! Pentru a nu da gres, achizioneaza un cantar de bucatarie din magazinele de specialitate.

8. Pastreaza carnea suculenta, folosind albus de ou si amidon. Combina un albus de ou cu putin amidon de porumb, apoi treci carnea proaspata prin sosul rezultat.

9. Pune sare si scortisoara in cafea. Data viitoare cand faci o cafea, adauga un varf de cutit de sare si unul de scortisoara! Sarea da cafelei un gust mai dulceag, in timp ce scortisoara o face mai aromata.

10. Masoara ingredientele cu mana. Iata un ghid simplu, in cazul in care nu aveti cantar de bucatarie:

- o ceasca = aproximativ un pumn inchis;

- 1 oz = marimea degetului mare, de la varf pana la baza;

- 1 lingura - jumatate din degetul mare, de la varf pana la prima articulatie;

- o lingurita = jumatate din degetul aratator, de la varf pana la prima articulatie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice om traieste bucuria de a manca, insa putini dintre noi au si placerea de a petrece...
Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Vrei sa ai mereu alimente proaspete? Atunci o sa...
Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Atunci o sa te incante sfaturile de mai jos....
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare