Ingrediente:
-50 g de nuci prajite si tocate;
- 2 linguri de capere;- 350 g de fenicul feliat subtire;
- 60 ml de ulei de masline;
- o lingurita ceapa verde tocata;
- o lingura otet de vin;
- un sfert de lingurita de mustar Dijon;
- 2 linguri de chives tocate;
- 4 linguri de zeama de lamaie;
- 100 g de crema de branza;
- coaja rasa de la o lamaie;
- 6 bucati de sfecla rosie(de marime medie);
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
- spala sfecla.
- condimenteaza sfecla cu sare si piper, stropeste-o cu ulei de masline si pune-o intr-o tava cu putina apa.
- acopera sfecla cu folie de aluminiu, apoi coace-o sfecla in cuptorul incins. Sfecla va fi gata dupa aproximativ 45 minute( o sa poti introduce cu usurinta un cutit pana in mijlocul ei.)
- cat sfecla se face, amesteca intr-un bol crema de branza, coaja de lamaie, o lingura de zeama de lamaie si jumatate din chives tocate. Condimenteaza cu sare si piper.
- intr-un alt bol, amesteca mustarul, 3 linguri zeama de lamaie, otetul, un praf de sare si piper si uleiul de masline.
- dupa cele 3 sferturi de ceas de copt, scoate sfecla. lasa-o sa se raceasca, curat-o de coaja si toaca-o in cubulete.
- amesteca sfecla cu feniculul, caperele, restul de chives si vinegreta cu mustar.
- inainte de de servire presara deasupra nucile tocate si dressing-ul cu crema de branza.
Pofta buna!