Supa de peste. Ingrediente:
- 500 grame de file de cod;
- o ceapa mare;
- un morcov mare;
- un fir de telina apio;
- un ardei gras mic / jumatate de ardei gras mare;
- 3 catei de usturoi;
- 2 linguri de ulei;
- o lingura de unt;
- o rosie mare;
- 5-6 cartofi medii;
- 2 litri de apa fierbinte;
- sare, piper negru macinat, dupa gust;
- o foaie de dafin;
- o legatura de marar;
- 100-125 mililitri de smantana pentru gatit 20-22%.
Supa de peste. Mod de preparare:
- pune uleiul si untul intr-o craticioara cu volumul de minimum 3 litri;
- incinge uleiul si untul, apoi adauga ceapa taiata in cubulete;
- caleste ceapa pentru 3 minute, amestecand din cand in cand;
- adauga morcovul, ardeiul gras si telina taiate in cubulete, usturoiul maruntit, un praf de sare, un praf de piper negru macinat;
- caleste amestecul pentru cateva minute, amestecand din cand in cand;
- adauga rosia taiata in cubulete si amesteca din nou;
- adauga, dupa 2 minute, cartofii taiati in bucatele si apa;
- adauga foaia de dafin, sare si piper negru macinat dupa gust. Te sfatuim sa gusti supa;
- adupa supa pana la punctul de fierbere. Fierbe supa cam 3-5 minute din momentul clocotirii, pana cand cartofii vor fi semipreparati, pe foc mic, fara capac;
- adauga pestele taiat in fasii( fasia sa aiba 2 x 5 cm);
- fierbe supa pentru inca 4-5 minute;
- optional, poti adauga smantana pentru gatit (trebuie incalzit putin in prealabil);
- adauga mararul maruntit in supa;
- fierbe supa timp de un minut, pe foc mic;
- ia supa de pe foc;
- lasa supa sub capac sa se patrunda pentru 10 minute;
- presara marar in supa inainte de a o servi impreuna cu paine prajita/ crutoane.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci supa Pho bo