Supa de sfecla. Ingrediente:
- 2 sfecle rosii mari;
- 2 linguri de suc de lamaie;
- 4 castraveti;
- 3 oua fierte;
- o legatura de cozi de ceapa verde;
- o legatura de marar;
- 900 mililitri de chefir / iaurt natural de baut;
- 300 militri de apa minerala;
- o lingura de mustar;
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust;
- smantana fermentata si oua pentru servire.
Supa de sfecla. Mod de preparare:
- fierbe sfecla, apoi da-o prin razatoare mica/medie;
- muta sfecla rasa intr-o cratita incapatoare;
- adauga sucul de lamaie peste sfecla si amesteca;
- spala castravetii si dati-i prin razatoarea mare;
- muta castravetii in cratita;
- da ouale fierte prin razatoarea mare si pune-le in cratita;
- spala ceapa si tai-o marunt;
- da cu sare pe ceapa maruntita si paseaz-o intr-un mojar;
- muta ceapa in cratita;
- procedeaza la fel cu legatura de marar;
- toarna chefirul si apa minerala in cratit;
- amesteca;
- asezoneaza supa cu mustar dulce, sare si piper negru macinat dupa gust;
- introdu supa la frigider pentru 60 minute si gata! O poti savura cu jumatati de oua fierte si smantana fermentata.
Citeste si: Cum se prepara supa de banane