Apa minerala, castraveti murati

Lista articolelor despre apa minerala si castraveti murati pe AflaCum.ro

Articole despre apa minerala si castraveti murati

Citeste cele mai noi articole despre apa minerala si castraveti murati publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre apa minerala si castraveti murati, pe AflaCum.ro!

Muraturile sunt asociate sezonului de iarna. Asta, in special, pentru ca se pun la conservat toamna, fiind numai bune pentru consum in perioada sarbatorilor. Poti pune, insa, muraturi oricand doresti. Mai ales daca ai la dispozitie o reteta speciala cum este cea pe care ti-o prezentam in cele ce urmeaza.

Astazi, te invatam cum sa pregatesti castraveti murati in...apa minerala! Te asiguram ca oricine va gusta din acesti castraveti va fi incantat!

Ingrediente:

Apa minerala este o sursa de sanatate pentru orice om, cu exceptia celor care sufera de boli stomacale, precum ulcer sau gastrita. E asociata, in general, cu linistirea setei in zilele toride, cu un pahar de sprit sau cu un sirop natural. Apa minerala are, insa, si alte utilizari mai putin cunoscute. Despre acestea in cele ce urmeaza.

Cum sa folosesti apa minerala. Utilizari atipice:

1. Ingrasamant pentru flori. Apa minerala contine sulfat de potasiu, clorura de sodiu sau fosfat disodic, elemente benefice pentru flori. Te sfatuim sa folosesti apa minerala pentru a uda florile din ghiveci, dupa ce se trezeste un pic(adica dupa ce ai baut din ea si iti ramane in sticla, la 2-3 zile distanta).

Mancarea de castraveti murati este foarte buna, fie ca o preparati cu carne de vita sau cu gasca.

Noi va propunem o reteta delicioasa cu gasca si castraveti murati

Ingrediente:

Pentru un camping in aer liber, puiul la frigare este o alegere delicioasa, mai ales daca aveti la indemana niste usturoi, cartofi sau muraturi.

Ingrediente:

- 3 pui mici,
- o lingura de unt,
- sare.

Nelipsiti din camara pe timpul iernii, castravetii in otet pot fi serviti in sezonul rece alaturi de preparatele din carne si legume, la masa de pranz sau la cina.

Ingrediente:

- 4-5 kilograme de castraveti cornison
- 50 de grame de sare la fiecare litru de otet (daca puneti cantitati mai mari de castraveti la murat
- 2-3 morcovi
- frunze de telina dupa gust
- o capatana de usturoi
- boabe de piper
- 600 grame otet de vin sau otet obisnuit de 9 grade, dupa preferinte
- o ceapa taiata felii
- 2 linguri de zahar
- boabe de mustar sau frunze de visin.

O alternativa de conservare a clasicilor castraveti in saramura este reteta de castraveti murati in otet cu boabe de mustar.

Ingrediente:

- castraveti mari si proaspeti in cantitatea dorita
- otet de vin
- apa
- sare
- hrean
- arpagic
- mirodenii: frunze de dafin, tarhon, usturoi, boabe de mustar.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa