Bucatarie, gatit

Lista articolelor despre bucatarie si gatit pe AflaCum.ro

Articole despre bucatarie si gatit

Citeste cele mai noi articole despre bucatarie si gatit publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bucatarie si gatit, pe AflaCum.ro!

Orice om traieste bucuria de a manca, insa putini dintre noi au si placerea de a petrece mai mult timp in bucatarie pentru a gati. De aceea au aparut trucuri ce reduc semnificativ acest timp si chiar ofera un gust mai bun mancarii.

Iata o lista de sfaturi gastronomice, care te vor ajuta fie sa gatesti mai rapid, fie sa cureti repede si eficient suprafetele murdare din bucatarie:

1. Pulverizator de zahar. Ai o reteta care necesita zahar pudra, dar nu ai asa ceva in bucatarie? Poti sa obtii pudra din zahar normal. Pune zaharul intr-o moara de condimente(bine curatata, in prealabil) si macina zaharul pana obtii pudra de care ai nevoie.

Orice gospodina, oricat ar fi de priceputa, greseste, la un moment dat, ceva in bucatarie. Un surplus de condimente sau ingrediente ingramadite intr-un singur recipient - doar doua greseli larg raspandite. Pentru a limita erorile de gatit, tine cont de sfaturile de mai jos.

Iata cele mai frecvente greseli facute in bucatarie:

1. Nu tii cont de temperatura carnii. Nu pune carnea la gatit direct de la frigider! E indicat ca aceasta sa fie la temperatura camerei pentru a se gati uniform. Scoate carnea din frigider cu jumatate de ora inainte de a a o pune la gatit.

Ideea cresterii unei mici gradini la fereastra bucatariei devine din ce in ce mai populara. Ar fi grozav sa ai la indemana ierburi organice pe care sa le folosesti cu placere si incredere in diferitele tipuri de mancare, nu-i asa? Ei, afla ca se poate! Poti creste anumite plante comestibile chiar pe un pervaz!

Plante comestibile pe care le poti creste in bucatarie:

Salata verde. Cultivarea sakatei e o sarcina destul de simpla. Plaseaza radacina intr-un borcan plin cu apa, fara sa scufunzi varful tulpinii. Pune borcanul la soar si nu uita sa pulverizati apa pe radacina , din cand in cand, pentru a evita uscarea acesteia. Dupa cateva zile, se vor forma radacini noi si chiar frunzulite. La o saptamana distanta, muta planta intr-=un ghiveci, lasand frunzele deasupra solului. Dupa alte 2-3 saptamani, vei culege deja recolta! Ca solutie anternativa, poti planta salata direct in sol. In acest caz, planta trebuie udata intens pe parcursul primei saptamani, pana cand apar primii germeni.

Orice om adopta metode de lucru din familie sau chiar de la prieteni. Toate aceste metode devin rutine. Din pacate, nu toate sunt si sanatoase. Spre exemplu, exista obiceiuri vechi in bucatarie care nu sunt deloc recomandate, desi ai convingerea ca sunt ideale in orice moment. Despre acestea, in materialul urmator.

Obiceiuri de gatit pe care ar trebui sa le abandonezi:

Decongelezi carnea la temperatura camerei. Pentru a dezgheta mai repede carnea, ai tendinta de a o lasa pe blatul din bucatarie. Nu este cea mai sanatoasa optiune! In acest caz, reproducerea bacteriilor se accelereaza si carnea s-ar putea altera fara sa observi(bacteriile nu sunt vizibile). Expertii in sanatate recomanda dezghetarea carnii in frigider. Dureaza mai mult, dar carnea va ramane proaspata. O alta optiune rapida este dezghetarea in apa rece. Introdu carnea intr-un pachet etans si pune-o intr-un recipient cu apa. Schimba apa la fiecare jumatate de ora.

Cauti o modalitate rapida si usoara de a infrumuseta baia sau bucataria? In acest caz, aplicarea panourilor de spate(antistropi) sau backsplash, asa cum se numesc in limba engleza, reprezinta o solutie! Aceste panouri vor sublinia zonele mici, cum ar fi spatiul din spatele aragazului, chiuvetei, cazii sau blaturilor. In plus, nu e deloc dificil sa montezi backsplash!

Cum sa infrumusetezi baia sau bucataria cu baia cu ajutorul panourilor de spate(backsplash):

1. Pregatirea peretilor.

Detaliile fac diferenta , spune o veche zicala. E valabila cam in toate domeniile, inclusiv in bucatarie, acolo unde intotdeauna vrei sa gatesti cea mai buna mancare preferata. Iata o lista de greseli ce par marunte, dar care fac diferenta atunci cand gatesti.

Adaugi ulei in apa, cand prepari paste. Unele persoane adauga ulei in apa, atunci cand fac paste. Procedeaza astfel fie pentru a opri apa din fiert, fie pentru a impiedica pastele sa se lipeasca. Cu toate acestea, e bine sa renunti la acest obicei, daca-l ai. Explicatie: pastele cu ulei nu se vor mai imbina cu sosul pe care-l vei adauga la final.

Strecori pastele si le clatesti. Cand pastele sunt gata, cei mai multi inlatura apa in care au fiert acestea. Nu arunca toata apa, deoarece se pierde din aroma! In plus, daca adaugi sos, imbinarea se va face mult mai usor, daca pastele sunt umede. De asemenea, este lesne de inteles ca nu e bine sa clatesti pastele fierte! La fel, in aceasta situatie, sosul si pastele nu se intrepatrund!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cand vine vorba de gatitul sanatos, cea mai dificila parte o reprezinta informatiile despre nutritie, informatii care...
Cand vine vorba de gatitul sanatos, cea mai dificila parte o reprezinta informatiile despre nutritie, informatii care...
Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Atunci o sa te incante sfaturile de mai jos....
Ai o bucatarie mica in care simti ca nu ai loc sa faci nimic, ca te sufoci?...
Cutitele de bucatarie sunt foarte importante pentru orice gospodina! Cu cat sunt mai ascutite, cu atat iti...
Gospodinele au destule batai de cap, atunci cand trebuie sa curete legumele. Clasicul cutit consuma nervi si...