Calorii, alergare

Lista articolelor despre calorii si alergare pe AflaCum.ro

Articole despre calorii si alergare

Citeste cele mai noi articole despre calorii si alergare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre calorii si alergare, pe AflaCum.ro!

Daca intentionezi sa slabesti, probabil primul gand care iti vine in minte este sa te apuci de alergat. Nu e rau deloc! Totusi, s-ar putea sa ai timp limitat la dispozitie sau sa ai ceva probleme fizice, cum ar fi cele articulare. In oricare dintre aceste situatii, trebuie sa cauti alternative. Iar ele exista!

O alergare de jumatate de ora inseamna eliminarea a 298 calorii. Asta daca viteza medie este de 8 km/h. Iata care ar fi alternativele, unele chiar mai eficiente:

1. Saritura cu coarda - 372 calorii. Acesta nu este doar un joc popular pentru copii, ci si un exercitiu obisnuit printre sportivii de performanta. Saritura cu coarda ajuta la coordonare si sincronizare, dar reprezinta si un excelent exercitiu cardio. Poti s-o faci in felul tau. Nu exista un exercitiu prestabilit pentru saritura cu coarda!

Alimentatia sanatoasa reprezinta un subiect foarte discutat, in ultimii ani. Ce mancam, cum mancam, cat mancam astfel incat sa ne mentinem in forma si sa nu luam proportii alarmante? Sunt intrebari frecvente.

Raspunsurile la toate aceste intrebari sunt clare. Cu cat alimentatia este mai bogata in grasimi, iar miscarea este mai putina sau deloc, cu atat riscul instalarii obezitatii este mai mare. Ca sa nu mai vorbim despre alte complicatii!

Pentru a intelege cat de importanta este alimentatia, o sa iti aratam cat de greu se ard caloriile dupa consumul unor alimente banale. Ne-am imaginat ca ar trebui sa scapam de caloriile din respectivele alimente doar alergand. Iata ce a iesit:

Circa 621 de milioane de oameni de pe intreg Mapamondul transforma alergatul in hobby sau in activitate de mentinere a conditiei fizice! Asa s-a ajuns ca peste 11 miliarde de dolari(55 miliarde de lei) sa fie cheltuite in intreaga lume pe echipamentele specifice! Sunt cifre incurajatoare, care arata ca omului modern ii pasa de sanatatea sa! Azi nu vom vorbi, totusi, despre efectele pozitive ale alergarilor, ci despre anumite mituri create in jurul acestui fenomen deosebit de popular. Speram ca informatiile de mai jos te vor ajuta!

Mituri despre alergare. Multi le considera adevaruri, dar nu e asa:

1. Alergarile ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. Sa alergi sistematic reprezinta o modalitate excelenta de a-ti imbunatati activitatea inimii, starea de spirit si calitatea somnului. In schimb, in ciuda credintei populare, alergarea nu este cel mai bun exercitiu pentru slabit! Este vorba, de fapt, de raportul calorii arse vs calorii consumate dupa efort. In cele mai multe cazuri, oamenii vor consuma mult mai multe calorii dupa alergare. Daca obiectivul tau este sa scapi de cateva kilograme, ar trebui sa te concentrezi pe antrenamente de mare intensitate. Ciclismul, antrenamentul de forta si cardio cu intervale de intensitate scazuta pot fi de mare ajutor. Aastfel vei schimba ritmul , iar organismul tau va arde mai multe calorii, trecand de la intensitate scazuta la intensitate ridicata.

Dietele aproape ca au devenit o banalitate in societatea moderna, atat de multe si folosite sunt. Acest fenomen are si efecte pozitive cat si negative. Daca nu constientizezi care dieta e potrivita pentru tine, risti chiar sa te imbolnavesti. In schimb, daca alegi dieta ce te favorizeaza, slabitul este asigurat, iar organismul nu are de suferit. Astazi, iti prezentam dieta hipocalorica, o metoda recomandata de foarte multi experti in sanatate.


Ce este dieta hipocalorica? Dieta hipocalorica este aceea in care consumi mai putine calorii decat arzi. Practic, vei reduce caloriile zilnice/ mancarurile cu multe calorii, in functie de cerintele metabolismului tau. Foarte important, in aceasta dieta, este echilibrul intre cantitatea de energie utilizata si caloriile consumate.

Cum sa aplici dieta hipocalorica? Tine cont de aceste aspecte:

Pregatirea pentru un concurs de alergare presupune luni intregi de antrenament, insa exista anumite lucruri care trebuie facute cu o zi inainte, dupa cum urmeaza:

• Gasirea rutei de alergare pe site-ul concursului;

• Informarea cu privire la ora si locul intalnirii;

Crampele musculare afecteaza majoritatea persoanelor care se antreneaza pentru un maraton de alergare.

Acestea apar atunci cand organismul ramane fara energie, lichide si electroliti sau cand muschii se supraincalzesc in timpul alergarii. Din fericire, puteti preveni crampele musculare, dupa cum urmeaza:

Faceti exercitii de incalzire, de tip stretching, pentru a diminua frecventa si gravitatea crampelor musculare. Daca va antrenati pentru un maraton de alergare este indicat sa faceti acest tip de exercitii, timp de 5-10 minute, de 3 ori pe zi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Alergatul nu trebuie sa fie plictisitor sau privit ca pe o corvoada. Puteti incerca sa faceti si...
Alergatul poate parea destul de usor, insa daca doriti sa va apucati serios de acest exercitiu fizic...
Alergatul prezinta o serie de beneficii, cum ar fi: reducerea stresului, intarirea musculaturii si intarirea organismului. Rezistenta...
Cresterea burtii este un fenomen comun, atat in randul barbatilor, cat si a femeilor, care apare adesea...
Locurile de munca sedentare, care implica pozitia asezata in fata unui computer, timp de 5 zile pe...
Daca respirati corect in timp ce alergati, veti fi mai rapizisi veti evita crampele musculare. Exercitiile de...