Dieta hipocalorica

Dieta hipocalorica

Dietele aproape ca au devenit o banalitate in societatea moderna, atat de multe si folosite sunt. Acest fenomen are si efecte pozitive cat si negative. Daca nu constientizezi care dieta e potrivita pentru tine, risti chiar sa te imbolnavesti. In schimb, daca alegi dieta ce te favorizeaza, slabitul este asigurat, iar organismul nu are de suferit. Astazi, iti prezentam dieta hipocalorica, o metoda recomandata de foarte multi experti in sanatate.


Ce este dieta hipocalorica? Dieta hipocalorica este aceea in care consumi mai putine calorii decat arzi. Practic, vei reduce caloriile zilnice/ mancarurile cu multe calorii, in functie de cerintele metabolismului tau. Foarte important, in aceasta dieta, este echilibrul intre cantitatea de energie utilizata si caloriile consumate.

Cum sa aplici dieta hipocalorica? Tine cont de aceste aspecte:

- in mod ideal, ar trebui sa consumi 5 mese/zi;

- daca mananci rar, vei manca mai cu pofta si mai mult. Iar asta inseamna ca scaderea nivelului de insulina este mult mai mare, iar senzatia de foame se instaleaza mai repede.
Totusi, daca mananci de 5 ori pe zi, vei elibera nivelul de insulina, dar nu intr-o cantitate foarte mare, iar acest lucru iti va permite sa te mentii,  fara treceri bruste de la foame la satietate.

- consuma un mic dejun consistent si variat (fructe, cereale, unele lactate, etc.);

- pe parcursul zilei, introdu in alimentatie o portie de fructe sau niste produse lactate facute din lapte degresat.

- mananca la pranz carbohidrati (paste, orez, cartofi si legume). Acestia elibereaza mai multa energie mai incet, ajutandu-te pe parcursul zilei.

- la capitolul gustare, alege o portie mica de fructe sezoniere. In acest mod, nivelurile de glucoza si insulina sunt supravegheate.

Cat timp sa aplici dieta hipocalorica.

- alege mai intai cate kilograme vrei sa dai jos. Tine cont de constructia corpului si de factori precum inaltimea persoanei.

- durata nu e fixa, dar poate fi setata conform unor repere.

- vrei sa dai jos 10 kilograme in mod rapid si 15 kilograme, intr-un final? Trebuie sa introduci in dieta ta anumite alimente, in cantitati limitate. Invata sa combini diverse tipuri de mancare, controlul portiilor si consumul diferitor tipuri de mancare. Aceasta faza dureaza, in general, 5-6 luni.

- dieta te ajuta sa slabesti, insa e esential sa te si mentii. Asa ca totul trebuie sa fie sub control;

- nu uita de activitatea fizica, fara de care dieta este inutila.

Rezultate:

- scaderea medie in greutate este in general de 2-2,5 kilograme/luna. in prima luna, scaderea in greutate este lichida/fluida, datorita detoxifierii la nivel renal ce determina eliminarea lichidelor retinute.

-  pentru a scapa, de exemplu,  de o jumatate de kilogram de grasime, ai nevoie de un deficit de 7000 kcal (la fiecare 10-12 zile). Nu e indicat scazi mai mult in greutate, mai rapid, nu dobandesti obiceiurile corecte de mancat si corpul nu se obisnuieste cu schimbarea de metabolism, astfel ca poti lua in greutate dupa cerenunti la dieta.

- eliminarea kilogramelor in plus e bine sa fie progresiva si controlata, astfel incat sa nu suferi, deoarece rata de abandon a dietei va fi mai mare si apetitul tau va creste ulterior.



Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Slabirea in greutate in 2 saptamani, presupune arderea a 17,500 de calorii, prin dieta si exercitii fizice,...
Cu totii putem lua in greutate, fara sa ne dam seama, din cauza unui consum mai mare...
Proteinele joaca un rol major in organism, fiind importante si in pierderea in greutate. Carnea slaba precum...