Canicula, caldura mare

Lista articolelor despre canicula si caldura mare pe AflaCum.ro

Articole despre canicula si caldura mare

Citeste cele mai noi articole despre canicula si caldura mare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre canicula si caldura mare, pe AflaCum.ro!

Canicula nu se lasa dusa cu una cu doua! Daca locuiesti intr-o casa fara aparat de aer conditionat, e foarte dificil sa treci peste temperaturile extreme. Dificil, dar nu imposibil. Astazi, iti aratam cum poti racori locuinta altfel decat folosind telecomanda de la aer.

1. Ferestre acoperite. Pe aici intra valul de caldura! Asa ca tine ferestrele inchise in timpul zilei si acopera-le(draperie, jaluzele, folii de aluminiu, folie de protectie solara).

2. Flori pe marginea pervazului. Plaseaza ghivece cu plante pe marginea pervazului. Ele vor ajuta la mentinerea unei temperaturi respirabile in casa. Oxigenul degajat de plante este esential, mai ales cand temepratura din casa a depasit 37 grade!

Canicula! Un cuvant pe care n-ai vrea sa-l mai auzi in zilele de vara. Din pacate, temperaturile foarte mari apar, vrem nu vrem, in sezonul cald, provocand disconfort si chiar grave probleme de sanatate. Putem, in schimb, sa ne facem viata mai usoara in zilele caniculare.

Iata cateva masuri pe care le poti lua pentru a combate canicula:

1. Consuma multa apa. Intr-o perioada cu temperaturi de peste 35 grade Celsius, specialistii ne recomanda sa bem apa din belsug. Consuma 300-400 mililitri de apa la maximum jumatate de ora pentru a te hidrata suficient. Nu astepta sa ti se faca sete!

Canicula reprezinta o adevarata provocare pentru persoanele care locuiesc in case fara aparate de aer conditionat! Din fericire, exista si alte modalitati mai putin conventionale dar eficiente de a combate temperaturile foarte ridicate.

Metode neconventionale de combatere a caniculei:

1. Utilizeaza draperii in culori reci. Conteaza enorm si modul in care percepi temperatura. Daca locuiesti intr-o zona cu perioada lunga de canicula, ar fi bine sa folosesti draperi in culori deschise si reci. Acestea creeaza iluzia de aer rece.

Canicula este greu de suportat si trebuie neaparat combatuta. Solutia? Hidratarea corespunzatoare si o igiena zilnica fara cusur. Pe langa apa pe care trebuie s-o consumi zilnic, ar fi bine sa mananci si multe fructe. Iata lista fructelor pe care ar fi bine sa le consumi in zilele toride de vara, pentru o hidratare corespunzatoare:

Pepenele rosu este un fruct excelent pe timp de vara. Contine multa apa, dar si vitamina A, B6 si betacaroten.

Kiwi are multa vitamina C, potasiu si fibre, ceea ce iti va revigora organismul destul de incercat pe canicula. De asemenea, te vei delecta cu un gust special.

Canicula este greu de suportat, mai ales daca stai intr-un apartament situat pe un etaj superior. Ideal ar fi sa instalezi un aparat de aer conditionat. Odata instalat, evident trebuie sa inveti sa-l folosesti, dar si sa-l pastrezi in conditii optime.

Cum sa setezi temperatura aparatului de ae conditionat:

- temperatura trebuie sa fie cuprinsa intre 21 si 25 grade Celsius;

Canicula este greu de suportat, mai ales daca stai intr-un apartament situat pe un etaj superior. Iar daca, in aceasta situatie, nu ai nici un aparat de aer conditionat, atmosfera va deveni insuportabila. Trebuie sa aplici cateva trucuri pentru a racori casa! Altfel, nu vei dormi bine sau chiar vei trai nopti intregi de insomnie.

Raceste camera pe timp de zi:

- aeriseste corect. Inchide ferestrele cand temperatura exterioara este mai mare de 25 grade. Deschide-ele cand valorile scad sub aceasta birna. De obicei, cel mai racoare este intre 4 si 7 dimineata.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Canicula aduce disconfort termic, un tonus scazut si chiar iti poate pune viata in pericol. Pentru reprezentantele...
Vara, canicula, temperaturi insuportabile, confort termic scazut. Cu siguranta, cunosti aceste coordonate. Cum combati efectele caniculei? Probabil,...
Canicula este o problema mare pentru toti oamenii. Disconfortul termic in combinatie cu umiditatea aerului si cu...