Carne iepure, zarzavat

Lista articolelor despre carne iepure si zarzavat pe AflaCum.ro

Articole despre carne iepure si zarzavat

Citeste cele mai noi articole despre carne iepure si zarzavat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne iepure si zarzavat, pe AflaCum.ro!

Pentru a-i fragezi carnea, inainte de a prepara iepure cu zarzavat, este necesar sa puneti carnea la marinat.

Ingrediente:

- un iepure,
- zarzavat de supa,
- 3 cepe,
- 2 linguri ulei,
- o frunza de dafin,
- 150 g arpagic,
- un paharel cu vin,
- o lingura de bulion,
- sare, piper.

Mod de preparare

Iepurele este pus intr-un castron de pamant cu o marinata fiarta, pregatita dintr-o ceasca de otet, slabit cu putina apa daca este tare, o lingura de ulei, cateva felii foarte subtiri de morcov si de ceapa, cateva fire de patrunjel, de cimbru, doua foi de dafin sfaramate, sare, piper.

Mirodeniile si zarzavatul sunt puse deasupra, iar iepurele trebuie udat des cu marinata. Se tine asa cel putin cateva ceasuri; iarna poate sta si doua zile, avand grija sa intoarcem carnea din cand in cand, pe o parte si pe alta. Se prajeste usor o ceapa taiata felii cu o lingura de ulei.

Musacaua este o mancare gustoasa care se prepara din mai multe straturi de cartofi in combinatie cu alte legume, orez sau carne.

Afla cum se prepara musacaua de cartofi cu zarzavat:

Ingrediente:

Comparativ cu supa de zarzavat din bucataria traditionala romaneaca, supa frantuzeasca de zarzavat foloseste in plus varza, salata, dar si zahar.

Ingrediente:

- un morcov,
- un patrunjel,
- 1/4 telina,
- un praz,
- o ceapa,
- 1/4 varza mica,
- o mana de mazare,
- o salata mica, 1/2 lingura unt,
- 1/2 lingurita zahar,
- sare,
- 2 litri zeama de carne.

Mod de preparare:

Supa de pasare se poate obtine dupa preferinte din gaina, pui sau curcan, cu deosebirea ca pasarea tanara fierbe mai repede.

Totusi, daca preferati supa de gaina, aceasta are mai multa tarie, este mai grasa si multi considera ca are un gust mai concentrat, de aceea o prefera.

Ingrediente:

- 1 ½ kg carne,

Poate ca limba cu masline este cea mai cunoscuta reteta preparata la noi. Totusi, pentru cei care vor sa testeze si alte combinatii culinare, pot incerca limba cu sos de smantana.

Ingrediente:

- o limba de aproximativ 1 kg,

Daca in general suntem obisnuiti cu pateul de porc sau de pasare (gasca, rata sau pui), iata ca la fel de gustos este si pateul de iepure.

Iata de ce ingrediente ai nevoie ca sa prepari in propria bucatarie pateu de iepure.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Zarzavatul se pastreaza bine pentru iarna in pivnite uscate si aerisite, acolo unde exista conditii in acest...
Vinetele aduc organismului un important aport de potasiu, magneziu, vitamina B6 si vitamina C. Apreciate in special...
Consumati vara cu placere in salate asortate cu rosii sau umpluti cu orez si carne, ardeii pot...
Apreciata mai ales in Franta si Ungaria, carnea de iepure devine din ce in ce mai cautata...
Daca in sezonul cald se pot consuma castraveti murati in saramura, pentru iarna, cele mai potrivite sunt...
Pentru amatorii de supa, se conserva pentru iarna legume combinate: rosii, radacinoase, dar si alte legume dupa...