Carne miel, carne vita

Lista articolelor despre carne miel si carne vita pe AflaCum.ro

Articole despre carne miel si carne vita

Citeste cele mai noi articole despre carne miel si carne vita publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne miel si carne vita, pe AflaCum.ro!

Adana Kebab este un kebab foarte renumit in Turcia si isi trage numele de la orasul Adana unde i se spunea  kıyma (carne tocata).

Acest tip de kebab presupune doar carne de miel (se accepta si un amestec de miel cu vita) ce este foarte estetic pe farfurie alaturi de un pilaf sau de un ghiveci de legume la care se poate alatura un iaurt diluat  din lapte de oaie (ayran) si nelipsita lipie. 

Iata o reteta simpla pentru a face Adana Kebab.

Carnea de vita se marineaza pentru imbogatirea aromei si pentru fragezire. Exista mai multe retete de marinare. Secretul este sa alegi ingredientele potrivite in functie de metoda de gatire si de tipul de carne.

Marinada - principii de baza:

- un element acid – otet, vin, suc de lamaie, iaurt sau sos de soia (ajuta la fragezire).

Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa de Revelion a romanilor. Ne referim la salata Perla Neagra.

Salata Perla Neagra. Ai nevoie de:

- 200 grame de carne de vita;

Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim la ciorba de burechite, o mancare traditionala care va fi gata cam in doua ore. Gospodinele sa ramana, asadar, pe receptie.

Ingrediente:

- 300 grame de carne de vita macinata de 2 ori prin sita fina;

Exista o serie de alimente, ce trebuie excluse din alimentatie, deoarece sunt daunatoare pentru sanatate, putand provoca diferite boli.

Iata 7 alimente care trebuie evitate:

1. Rosiile in conserva sunt contraindicate, deoarece cutiile de aluminiu contin chimicale, ce pot produce boli de inima, diabet si obezitate.

Zbarciogii sunt un soi de ciuperci care pot fi umpluti cu carne si alte ingrediente.

Iata o reteta gustoasa de zbarciogi umpluti.

Ingrediente:

- un kg zbarciogi,
- 400 g carne de miel sau de vitel,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- un ou,
- sare, piper,
- 3 linguri de unt,
- ½ lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- 3 linguri de smantana.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru chiftelele cu sos de rosii se foloseste doar carne de vita sau in amestec cu porc...
Fritptura vanatoreasca este un amestec de carne de vita macra cu praz si condimente. Ingrediente: - un...
Pentru amatorii de peste conservat, ruladele mici cu sardele sunt o optiune savuroasa pentru pranz sau cina,...
Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita. Ingrediente: - un kg carne de vaca,...
Tuslamaua de burta este o mancare cu sos obtinuta din carne de vita la care se adauga...
Consumati in special la traditionala masa de Craciun, carnatii pot fi cumparati din comert sau preparati in...