Carne vitel, tocana

Lista articolelor despre carne vitel si tocana pe AflaCum.ro

Articole despre carne vitel si tocana

Citeste cele mai noi articole despre carne vitel si tocana publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne vitel si tocana, pe AflaCum.ro!

Tocana de vitel este un preparat traditional romanesc care se prepara in special in sezonul rece si se serveste alaturi de muraturi.

Ingrediente:

- un kg carne,
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- 1 paharel vin,
- 2 - 3 cesti zeama de carne,
- o lingura de bulion,
- un catel de usturoi,
- sare, piper.

Mod de preparare:

Porumbeii umpluti se dau la cuptor intr-o tava cu unt si se lasa pana se rumenesc uniform.

Ingrediente:

- 3 porumbei,
- 150 g carne de vitel,
- 2 chifle,
- un ou,
- o ceapa mica,
- o lingura de unt,
- sare, piper,
- patrunjel verde tocat.

Pentru aceasta reteta, untura poate fi inlocuita cu ulei, iar in loc de carne de vita la fel de buna este carnea de porc sau de pui.

Ingrediente:

- 1 kg carne de vitel,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de untura,
- sare.


Snitelul vienez se obtine din carne de vita data prin faina, ou si pesmet.

Pentru ca snitelele vieneze sa iasa fragede, carnea se portioneaza in bucati potrivite in curmezis, iar apoi bucatile taiate se bat cu ciocanul de snitele.

Ingrediente:

Pentru friptura de vitel se alege o bucata de carne care sa cuprinda si rinchii.

Ingrediente:

- 1,5 kg carne,
- o lingura de untura,
- sare.

Tocana cu carne de vita este cel putin la fel de gustoasa ca si cea preparata cu carne de porc sau pasare, doar ca procesul termic dureaza mai mult.

Pentru ca tocanita sa fiarba mai repede si carnea sa fie frageda, puteti folosi carne de manzat.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa