Iaurt grecesc, oua

Lista articolelor despre iaurt grecesc si oua pe AflaCum.ro

Articole despre iaurt grecesc si oua

Citeste cele mai noi articole despre iaurt grecesc si oua publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre iaurt grecesc si oua, pe AflaCum.ro!

Foamea este foarte neplacuta si adesea ii face pe oameni sa consume mancare nesanatoasa, care mareste aportul caloric zilnic si face greutatea greu de tinut sub control.

Iata 10 alimente care prelungesc senzatia de satietate:

1. Merele creeaza o senzatie de satietate, datorita continutului ridicat de fibre si apa, impiedicand cresterea glicemiei, datorita continutului de pectina si scazand aportul caloric, datorita numarului redus de calorii.

Cei mai multi dintre noi cumparam oua, fara sa stim daca sunt sau nu de calitate. Cele mai sanatoase oua sunt cele de tara, deoarece gainile din gospodarii nu sunt expuse la stres precum cele din crescatorii. Astazi, vom vorbi despre un alt detaliu caruia putine persoane ii dau atentie: diferenta dintre oul alb si cel maroniu.

Oul alb este facut de gainile albe. Daca oul respectiv are o coaja dura, inseamna ca e facut de o gaina tanara.

Oul maroniu este facut de gaina bruna/roscata, care , din cand in cand, poate face si oua cu coaja alba. Oul cu coaja maronie este, conform specialistilor, mai bogat in acizi omega-3 decat cel alb.

Gainile tale dragi s-au apucat de spart si consumat oua? Se poate intampla din greseala sau din cauze de spatiu sau alimentatie. Oricare ar fi cauza, trebuie sa iei masuri. Altfel, gainile se vor obisnui sa manance ouale si vor fi greu de stopat.

De ce mananca gainile ouale din cuibar?

1. Alimentatie necorespunzatoare. Anumite neajunsuri nutritionale sua hrana prea putina pot determina gainile sa manance ouale din cuibare. Furajele pentru gaini trebuie sa contina circa 15% proteine. E nevoie, de asemenea, de un supliment de srot de soia/floarea-soarelui. Valorile nutrivite difera, evident, in functie de rasa de gaini. De exemplu, o gaina iuatoare are nevoie de circa 135-160 grame de furaj combinat.

Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la pateurile foietate cu ceapa si oua; o minunatie care se face inca de pe vremea bunicii! 

Cum sa faci pateuri foietate cu umplutura de ceapa verde si oua. Ingrediente pentru aluat:

- 750 grame de faina;

Vopsirea oualor inaintea Pastelui este un obicei care nu lipseste din casele credinciosilor romani! Pentru anul acesta, iti propunem o metoda de vopsire 100% naturala, fara coloranti chimici. Cojile de ceapa si ceaiul de hibiscus sunt la baza! 

Cum sa obtii oua marmotate. Ingrediente:

- 6 oua albe;

Gainile, chiar si cele ouatoare, adica rachetele, cum li se mai spune in termen popular, au perioade cand oua mai putin sau deloc. Iata motivele pentru care se intampla acest fenomen reversibil, din fericire.

De ce se opresc gainile din ouat:

Pradatorii. Pradatorii( dihorii, vulpile) sunt simtiti de catre pasari. Daca amenintarea persista, gainile nu vor mai oua. De asemenea, pasarile pot percepe cainii, pisicile si chiar anumit oameni ca pe un potential pericol. Asadar, trebuie sa elimi aceste amenintari cat mai repede! Capcanele sau aparatele cu ultrasunete vor functiona mai ales la dihori si vulpi! Ai grija, in a doua situatie, sa nu afectezi si alte animale domestice din curte!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa scoti puisori de gaina si nu prea ai experienta? Nimeni nu s-a nascut invatat. Pentru...
Inca mai vopsesti ouale cu colorant sintetic? E destul de nesanatos. Ar trebui sa incerci metode naturale...
Vopsirea oualor este o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt...
Arunci cojile de oua? Nu o mai face, mai ales daca locuiesti intr-o zona rurala, in care...
Frittata este o reteta italiana care, de obicei, contine carne si oua. O poti compara cu omleta,...
Iti prezentam, astazi, o salata ideala pentru masa de Sarbatori. Consistenta, gust formidabil si un aspect pe...