Job, interviu angajare

Lista articolelor despre job si interviu angajare pe AflaCum.ro

Articole despre job si interviu angajare

Citeste cele mai noi articole despre job si interviu angajare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre job si interviu angajare, pe AflaCum.ro!

Interviul de angajare a devenit un fenomen esential, intr-o lume în care orice companie cauta cei mai buni angajați. Așadar, un CV bine pus la punct si un interviu scurt si la obiect nu mai reprezinta elemente suficiente pentru potentialii angajatori. Acestia recurg la trucuri ce par extrem de simple, dar care sunt adevarate teste psihologice. Daca nu ești atent/a, aceste mici teste se pot transforma în capcane!

Cum sa reactionezi la interviul de angajare. 7 trucuri folosite de potentialii angajatori:

1. Ti se ofera o ceasca de cafea. Exista un motiv ascuns in spatele acestui gest. Recent, testul ceasca de cafea a castigat popularitate in randul angajatorilor. La inceputul interviului, intervievatorul il duce pe candidat in bucatarie si ii ofera o ceasca de cafea. Dupa interviu, potentialul angajator urmareste ce face posibilul angajat cu ceasca de cafea: o lasa pe birou, intreaba ce sa faca cu ea sau merge direct la bucatarie si o spala? Seful companiei de dezvoltare de software de contabilitate Xero AustraliA, Trent Innes, a creat ceasta metoda. El spune ca acest truc dezvaluie caracterul si manierele unei persoane; mai mult decat raspunsurile la intrebarile reale ale interviului. De asemenea, testul poate sugera cat de repede se va integra respectivul candidat in echipa. Asadar, daca ti se intampla la interviu sa primesti o ceasca de cafea, accept-o, iar la final mergi la bucatarie si spala ceasca!

Potentialul angajator va face, de cele mai multe ori, totul pentru a semna contracte cu cei mai buni oameni din domeniu. De aceea, uneori, pot pune in practica anumite teste capcana. Acestea par banale, insa, nu e deloc asa. Probele despre despre care vorbim au menirea de a-ti testa reactia, atentia si logica.

Teste dificile la care te poate supune angajatorul. La final, ai raspunsurile:

1. Un barbat se afla in spatiu deschis cand a inceput sa ploua torential. Nu avea avea umbrela si nu purta palarie. Hainele s-au imbibat, dar niciun fir de par de pe cap nu i s-a udat, Cum a fost posibil?

Cautarea unui job presupune o pregatire temeinica. Inarmarea cu multa rabdare (de cele mai multe ori poti sa aplici pentru zeci de  companii de la care e posibil sa nu primesti niciun raspuns), o documentare serioasa  privind istoricul si profilul companiei, un CV bine pus la punct  sunt printre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le punctezi, atunci cand aplici pentru un job.

Iar daca esti chemat la interviu, imbraca o tinuta adecvata,  dar mai ales trebuie sa te pregatesti pentru a raspunde corect intrebarilor din cadrul interviului de angajare.

Exista cateva intrebari care se pun de obicei in cadrul interviului de angajare, fapt pentru care trebuie sa te pregatesti pentru a raspunde la intrebari ca:

- Spune ceva despre tine.

- De ce ai ales sa lucrezi la aceasta companie?

- Pentru  ce  functie  aplici si de ce?

- Care sunt atuurile tale?

- Care sunt slabiciunile tale?

- Unde te vezi peste 5 ani?

- De ce ai plecat de la fostul loc de muncă?

- Cum crezi  ca poti contribui la binele companiei?

- Preferi munca in echipa ?

- Ai vreo intrebare sa  ne pui?

E bine sa pui intrebari daca ti se iveste ocazia dar trebuie sa eviti intrebari  legate de salariu, concediu sau alte beneficii. Respecta urmatoarele sfaturi  si  o sa ai sanse mai mari la un interviu:

Fii sincer. Angajatorului trebuie sa-i faci o impresie buna, trebuie sa ii arati ca esti o persoana de incredere, sincera si disponibila.

Prietenia la locul de munca este periculoasa, deoarece poate fi folosita ca arma. De cate ori nu ai auzit expresia asta in trecut?! Poate ca asa era acum 20-30 ani. In prezent, insa, in tendinte, ne aflam la polul opus. Specialistii considera ca un coleg care-ti este si prieten e mai mult decat binevenit. Si diversele sondajele arata ca prosperitatea in munca are la baza si prietenia!

Cum te ajuta un coleg care-ti este si prieten:

Te motiveaza. A avea un prieten la serviciu iti sporeste nivelul de satisfactie si scade nivelul de stres. Daca lucrezi intr-un mediu pozitiv si prietenos, unde te intelegem cu oamenii, te vei simti mai implicat, mai concentrat si mai motivat.

CV-ul, experienta unui angajat sunt importante pentru un angajator, dar nu suficiente. Tot mai multe firme isi testeaza candidatii folosind tot felul de trucuri simple, dar foarte dificil de gestionat. Iata lista celor mai comune teste la care posibilii angajati sunt supusi de catre potentialii angajatori.

Teste-capcana pentru pesoanele care merg la interviurile de angajare:

1. Ti se ofera o ceasca de cafea. Acest gest ar putea parea unul de bun-simt si cam atat. In realitate, nu e vorba despre asta. Angajatorul te va duce la inceputul interviului in bucataria companiei pentru a-ti oferi o ceasca de cafea. Comportamentul tau, dupa ce consumi licoarea, ii poate da anumite raspunsuri intervievatorului. Concret, ceea ce faci cu ceasca dupa consumarea cafelei poate arata suficiente despre educatia ta, manierele tale. Indicat este, evident, sa speli ceasca!

Alegerea carierei poate fi dificila. E nevoie de inspiratie, autoreflectie, sprijin din partea celor dragi si evident o doza de noroc. Exista, insa, anumiti pasi pe care orice adolescent ii poate urma pentru a alege cariera potrivita. Iata care sunt acestia:

1. Gandeste-te la cariera de vis. O veche vorba spune ca alegerea carierei se face bine atunci cand nu te gandesti la ea ca la munca. Intreaba-te: daca as avea bani multi, ce as face? Raspunsul iti poate aduce o perspectiva asupra viitoarei tale meserii. Sa zicem ca vrei sa ajungi un cantaret/ata celebru/a, dar nu esti convins/a ca ai o voce extraordinara. Parintii te pot indruma spre canto. Daca nu esti suficient de talentat/a, poti cocheta cu domeniul, specializandu-te ca inginer audio sau chiar compozitor.

2. Evalueaza hobby-urile. Hobby-urile te pot indrepta spre cariera potrivita, daca nu sari peste etape. Invata, perfectioneaza-te, simte-te bine. Daca iti place, spre exemplu, sa desenezi, dar nu simti ca poti reusi ca pictor, ai putea ajunge designer grafic.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Societatea moderna e in permanenta schimbare. Asa se face ca trebuie sa ne adaptam din mers tuturor...
Multi oameni sunt convinsi ca fericirea inseamna sa te casatoresti si sa faci copii. In realitate, exista...
Un studiu realizat de o companie americana de cercetare arata faptul ca profesiile care implica niveluri ridicate...
Fiecare dintre noi doreste sa aiba succes la locul de munca si sa-si impuna cat mai mult...
Activitatile de ingrijire a propriei persoane va pot ajuta sa reduceti stresul si sa va imbunatati starea...
Un interviu de angajare serios se va termina, intotdeauna, cu un moment care iti poate mari sau...