Leacuri, muraturi

Lista articolelor despre leacuri si muraturi pe AflaCum.ro

Articole despre leacuri si muraturi

Citeste cele mai noi articole despre leacuri si muraturi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre leacuri si muraturi, pe AflaCum.ro!

De Craciun si de Revelion multi oameni au tendinta sa consume alcool peste masura.

Fie ca bei pahar dupa pahar de vin sau consumi alcool pe nemancate, acesta are efecte negative asupra starii generale.

De la senzatia de vertij la dureri de stomac, greata si voma, mahmureala poate fi combatuta de sarbatori cu cateva leacuri populare.

Muraturile, in special varza murata, trebuie pregatite si pastrate cu atentie! Altfel, se va produce o zeama ingrosata, vascoasa, numita in popor floare, zeama intinsa sau muraturi baloase. Se modifica in rau si gustul muraturilor. Pentru a evita aceasta neplacere trebuie sa urmezi cativa pasi simpli, dar importanti.

De ce fac muraturile si varza floare:

- sare insuficienta sau nepotrivita in saramura. Nu folosi niciodata sare iodata, ci doar sare grunjoasa!

Orice gospodina isi face timp pentru a pune muraturile. Varza, gogonelele si castravetii se afla printre clasicele legume din butoi. Pe langa acestea, poti adauga si alte bunatati, cum ar fi pepenele verde. Daca nu stii reteta de conservare la saramura pentru pepene, astazi iti dam o mana de ajutor.

Metoda 1. Pepeni intregi la butoi

Ai nevoie de:

Romanii sunt mari amatori de muraturi. Gogonelele si castravetii sunt pe lista favoritelor, insa exista si alte legume si fructe care pot fi conservate cu succes. Iata care sunt acestea.

Pepene. Multi romani din zonele rurale aleg sa mureze pepene. Si bine fac, deoarece gustul e desavarsit. Pepenele se mureaza alaturi de legume folosite in mod traditional. Alege pepeni mici pe care sa-i poti mura intregi sau felii. Fa saramura din apa si sare. Asaza pepenele si celelalte legume in borcan. Nu uita de condimente(usturoi, boabe de mustar, de piper, de ienibahar). La final, pune deasupra cateva crengute de visin.

Pere. Alaturi de pepene, perele au mare succes cand vine vorba de muraturile romanilor. Pentru conservarea acestor fructe ai nevoie de: 500 g de otet, 250 g de apa, 250 g de zahar, 3 batoane de scortisoara, 3 bucati de anason stelat, 2 linguri de sare, o ceapa alba mica, ½ ardei iute, o telina mica, 3 pere mari, 3 fire de rozmarin proaspat.

Muraturile sunt asociate sezonului de iarna. Asta, in special, pentru ca se pun la conservat toamna, fiind numai bune pentru consum in perioada sarbatorilor. Poti pune, insa, muraturi oricand doresti. Mai ales daca ai la dispozitie o reteta speciala cum este cea pe care ti-o prezentam in cele ce urmeaza.

Astazi, te invatam cum sa pregatesti castraveti murati in...apa minerala! Te asiguram ca oricine va gusta din acesti castraveti va fi incantat!

Ingrediente:

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului.

Folosita la sarmale, varza calita sau consumata ca atare alaturi de alte muraturi, varza acra contine bacterii bune, de aceea acest aliment este considerat un probiotic natural.

Acidul lactic furnizat de bacteriile din varza murata prezinte o multime de beneficii pentru sanatate, ele ajutand organismul sa absoarba mai usor substantele nutritive.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Conopida cu morcovi in saramura se pune la borcan sau in butoi incepand cu luna octombrie, cand...
Gogosarii murati in otet sunt printre cele mai apreciate conserve de iarna. Acestia se pun la borcan...
Pentru varza acrita in butoi, se foloseste un butoi din stejar care se opareste si se zvanta....
O alternativa de conservare a clasicilor castraveti in saramura este reteta de castraveti murati in otet cu...
Carnea cea mai gustoasa pentru rasol este mugurul de piept, fluierul si carnea de la coada. Rasolul...
Daca in sezonul cald se pot consuma castraveti murati in saramura, pentru iarna, cele mai potrivite sunt...