Leucemie, chimioterapie

Lista articolelor despre leucemie si chimioterapie pe AflaCum.ro

Articole despre leucemie si chimioterapie

Citeste cele mai noi articole despre leucemie si chimioterapie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre leucemie si chimioterapie, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului  Dacogen si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Dacogen este utilizat în tratamentul pacientilor adulti cu varsta de 65 de ani sau peste, diagnosticati cu leucemie mieloida acuta (LMA), un tip de cancer care afecteaza leucocitele.

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Dacogen. Documentul explica modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordarii autorizatiei de introducere pe piata si recomandarile privind conditiile de utilizare pentru Dacogen.

Leucemia este o boala foarte grava, care poate afecta pe oricine.

Este cauzata de un tip de celule cancerigene, care ataca globulele albe din sange. Acest lucru incepe cu producerea de cantitati anormal de mari de globule albe, in organism, care au rolul de a lupta impotriva organismelor straine, ce invadeaza corpul uman.

Daca globulele albe din sange nu se dezvolta normal, acest lucru duce la lipsa lor de energie in lupta impotriva bacteriilor, avand ca rezultat slabirea sistemului imunitar si implicit existenta unui numar prea mare de globule albe, care se ingramadesc in maduva osoasa, pana cand nu mai exista spatiu suficient pentru alte globule.

Cancerul cervical este o boala in care celulele normale se transforma in celule canceroase, in tesutul cervical.

Cervixul este portiunea cea mai joasa si mai ingusta a uterului, care face legatura dintre acesta si vagin.

Infectia cu Virusul Papiloma este cea mai frecventa cauza de cancer cervical. Nu exista simptome care sa anunte cancerul, dar poate fi diagnosticat din prin teste anuale (Papanicolau).

Iata cum poate fi tratat cancerul cervical:  

Prin interventie chirurgicala, numita histerectomie (indepartarea uterului, a ovarelor, a nodulilor limfatici, a canalelor limfatice, a unei parti sau a intregului vagin si a tuburilor falopiene), care se face in starea incipienta a cancerului cervical.

Citeste prospectul medicamentului Trisenox 1 mg/ml, concentrat pentru solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii:

TRISENOX este utilizat la pacientii cu leucemie acuta promielocitara (LAP) care nu a raspuns la tratamentul cu alte medicamente.

Citeste prospectul medicamentului Trisxilem si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Metotrexatul este folosit atat singur cat si în diverse combinatii, în leucemia limfatica acuta la copii. Este de asemenea eficient în coriocarcinom sau alte tumori de origine trofoblastica si este folosit frecvent în asociatie cu alte citostatice în diverse tipuri de malignitati, cum ar fi limfosarcomul, limfomul Burkitt,

Mycosis fungoides, sarcomul osteogenic, tumori ale vezicii biliare, ale creierului, sanului, cervixului uterin, cap si gat, ovar si testicul. Metotrexatul este util si in formele severe de psoriazis si, pentru efectul imunosupresor, a fost folosit si in multe afectiuni non oncologice.

Citeste prospectul medicamentului Tioguanina si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Leucemie mielocitara acuta (de prima alegere ca tratament de intretinere); cazuri selectionate de leucemie limfocitara acuta si leucemie mielocitara cronica.

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand tioguanina 40 mg (flacon cu 25 buc.).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mercaptopurine Nova Laboratories se utilizeaza pentru tratamentul copiilor, adolescenilor si adulilor care au leucemie limfoblastica acuta. Mercaptopurine...
Citeste prospectul medicamentului Metotrexat, pulbere liofilizata pentru solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum...
Citeste prospectul medicamentului IMUNOSTIMULENT BCG LIOFILIZAT si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Intopozid, concentrat pentru perfuzie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Intron A si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Intron...
Ivemend se utilizeaza impreuna cu alte medicamente pentru prevenirea starilor de greata (senzatia de rau) si vasaturilor...