Mama, educatie copii

Lista articolelor despre mama si educatie copii pe AflaCum.ro

Articole despre mama si educatie copii

Citeste cele mai noi articole despre mama si educatie copii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mama si educatie copii, pe AflaCum.ro!

Nu trebuie sa faci diferente intre copiii tai! Creste-i cu aceeasi masura si iubeste-i la fel! Totusi, ai grija la detalii. Exista metode diferite de educatie, in functie de sexul copilului. Mai exact, o fetita are nevoie de un set de reguli usor diferit de cel pe care il vei dezvolta in cazul unui baietel.

Tine cont de aceste sfaturi si sunt sanse mari sa ai o fetita fericita, care, peste ani, se va transforma intr-o femeie independenta si suficient de puternica pentru a face fata oricarei situatii. Asadar, invat-o:

1. Sa isi iubeasca tatal. Multe mame comit pacatul de a le crea fetelor o imagine deformata despre barbati. In situatii incordate, tentatia de a vorbi de rau tatal este mare. Nu face greseala de a folosi in fata fetitei tale expresii de genul barbatii nu sunt buni de nimic, nu te poti baza pe barbati, barbatii sunt insensibili, barbatii te parasesc. Aceste idei ii vor face foarte mult rau. Cand va veni vremea sa aiba o relatie, tipul acesta de gandire o va determina sa se indeparteze, cu usurinta, de posibilii parteneri. Si cine stie?! Poate dragostea adevarata trece pe langa ea...

Nu e usor sa fii parinte, dar sa fii un parinte intelept este, cu siguranta, una dintre cele mai dificile meserii din lume. Astazi, iti prezentam 11 moduri de ASA DA si ASA NU in relatia pe care un parinte o dezvolta cu copiii sai.

1

Parintele obisnuit. Petrece tot timpul alaturi de copil, nelasandu-i niciun moment de intimitate.

La scoala, invatam despre gene si despre modul in care acestea sunt mostenite in mod egal de la parinti(mama si tata). Totusi, un studiu recent demonteaza cumva aceasta teorie. Se pare ca semanam un pic mai mult cu tatal decat cu mama din punct de vedere genetic!

Studiu. De ce semanam din punct de vedere genetic mai mult cu tata decat cu mama. In genere, preluam genele de la parinti in mod egal. Orice om are, de obicei, 22 cromozomi non-sexuali perechi si 2 cromozomi sexuali. Cromozomii perechi se copiaza pur si simplu unul pe altul - unul primit de la tata, celalalt de la mama. Totusi, ultimii 2 cromozomi determina sexul bebelusului, tatal fiind responsabil de transmiterea genei!

Studiu. De ce semanam din punct de vedere genetic mai mult cu tata decat cu mama. Aspectul depinde de genele dominante si cele recesive( mascate la urmasi sau la hibrizi de insusirea dominanta de la celalalt parinte si nu se manifesta in prima generatie de urmasi, insa poate aparea in generatiile urmatoare) ale parintilor nostri. Genele dominante sunt mai puternice, iar cele recesive sunt mai slabe. De exemplu, gena pentru ochi caprui este dominanta, iar cea pentru ochi albastri/verzi este recesiva. Asta inseamna ca, daca mama are ochii caprui iar sotul sau are ochii albastri, cel mai probabil copilul lor va avea ochi caprui, deoarece genele mamei, in acest caz, sunt mai puternice.

Ti-ai imaginat vreodata ca ai putea fi mama a mai multor copii? Daca da, care crezi ca ar fi limita? 3, 4 ,5 sau poate 6? Nu stim care e visul tau de mama ideala, insa avem certitudinea ca exista in lume mame eroine, care nasc o multime de copii. Recordul ii apartine Nadyei Suleman, care are 14 copii. Pe 8 dintre acestia i-a nascut odata!

Povestea Nadyei Suleman, cea supranumita Octomom:

A nascut sase copii, dar nu a vrut sa se opreasca. Singura la parinti, Nadya si-a dorit intotdeauna o familie mare. Din pacate, sufera de probleme medicale ce nu i-au permis sa conceapa in mod natural. Hotarata sa aiba copii, Nadya a economisit bani pentru tratamente de fertilizare in vitro. Planul a reusit: Nadya a devenit mama a 6 copii! Cu toate acestea, simtea ca nu e suficient. Astfel, medicul a mai plantat sase embrioni in pantecele Nadyei. Rezultatul: inca 8 copii!

Uterul se extinde de aproape 500 ori in 9 luni cat dureaza sarcina! Apoi, revine usor-usor la dimensiunile sale normale. Tot acest proces afecteaza organismul, inclusiv creierul. De aceea multe femei raporteaza tulburari de memorie si chiar confuzie in timpul sarcinii. Cunoscand toate aceste aspecte, multe femei aleg sa ramana insarcinate si pentru a doua oara; unele chiar si a treia oara. Fiecare mamica are dreptul sa aleaga, bineinteles. Toate mamicile ar trebui, in acelasi timp, sa fie informate inainte de a lua o decizie.

Ce trebuie sa stii inainte de a ramane insarcinata pentru a doua oara:

1. A doua sarcina te poate obosi mai mult. Aminteste-ti cat de energica ai fost dupa prima sarcina? Acesta a fost un moment special din viata ta, fiind rasfatata de toti cei dragi. La a doua sarcina, insa, ai deja responsabilitatea de a avea grija de primul copil. Asta inseamna ca este posibil sa nu mai ai prea mult timp pentru tine. In plus, corpul tau este inundat cu progesteron, un hormon care iti pregateste corpul pentru toate modificarile fizice create de nastere. Efectul secundar al acestui hormon este oboseala. Asadar, e foartee posibil sa simti epuizare in valuri in cazul cleei de-a doua sarcini.

O proaspata mamica trebuie, adesea, sa faca fata provocarii de a-si alapta copilul in public , sperand ca nimeni nu o observa. Din pacate, inca exista aceasta preconceptie conform careia nu e de bun-simt sa alaptezi in spatii publice. Nu trebuie sa te scuzi, daca faci asta! Celui mic ii este foame. Este vorba despre un fenomen natural si inofensiv pe care cei din jur ar trebui sa il inteleaga fara sa judece!

Iata lista de lucruri pentru care o mamica nu trebuie sa isi ceara scuze:

1. Locul si timpul de hranire. Nimeni nu are dreptul sa iti spuna cum ar trebui sa-l hranesti pe cel mic. O poti face de la san sau cu lapte praf. E strict alegerea ta! De asemenea, nu ezita sa ii dai san copilului in spatii publice. Copilul trebuie sa manance. Asta e important! Nu e vina ta ca unii oameni se simt inconfortabil vazand o mamica intr-o ipostaza naturala!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice adolescent traieste, la un moment dat, dezamagirea din dragoste. In acea perioada dificila, parintii trebuie sa-i...
Dezvoltarea caracterului si dezvoltarea sociala reprezinta parti majore din viata unui copil. Chiar daca acesta isi poate...
Nu orice adult are o rabdare de fier, in ceea ce priveste copiii. Exista, din fericire, metode...
Orice mama doreste sa fie perfecta.Tocmai din aceasta dorinta mare, fiecare mama greseste crezand multe povesti legate...
Banii sunt cel mai important mijloc de trai pentru omul modern. Ei trebuie sa ramana, insa, doar...
Daca vrei sa nasti un baiat, trebuie sa stii ca exista cateva metode care pot da randament,...