Muraturi, sarmale

Lista articolelor despre muraturi si sarmale pe AflaCum.ro

Articole despre muraturi si sarmale

Citeste cele mai noi articole despre muraturi si sarmale publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre muraturi si sarmale, pe AflaCum.ro!

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului.

Folosita la sarmale, varza calita sau consumata ca atare alaturi de alte muraturi, varza acra contine bacterii bune, de aceea acest aliment este considerat un probiotic natural.

Acidul lactic furnizat de bacteriile din varza murata prezinte o multime de beneficii pentru sanatate, ele ajutand organismul sa absoarba mai usor substantele nutritive.

Daca nu sunteti mari consumatori de varza acra sau nu detineti suficient loc pentru depozitarea muraturilor in propria locuinta, o solutie practica este varza acra asezata in borcan.

In timp ce foile de varza acra pot fi folosite la prepararea sarmalelor, varza taiata fideluta poate fi folosita la prepararea unei salate de muraturi pe timpul iernii.

Ingrediente:

Sarmale lenese! Cu siguranta orice roman a auzit de aceasta reteta minunata. Azi ne vom concentra, insa, pe sarmalele lenese un pic diferite fata de cele clasice. Nu am facut decat sa schimbam anumite ingrediente, astfel incat sa obtinem o reteta mai de toamna. De exemplu, am inlocuit morcovul cu dovleacul.

Sarmale lenese de toamna. Ingrediente pentru bulgur:

- un pahar de bulgur;

Muraturile, in special varza murata, trebuie pregatite si pastrate cu atentie! Altfel, se va produce o zeama ingrosata, vascoasa, numita in popor floare, zeama intinsa sau muraturi baloase. Se modifica in rau si gustul muraturilor. Pentru a evita aceasta neplacere trebuie sa urmezi cativa pasi simpli, dar importanti.

De ce fac muraturile si varza floare:

- sare insuficienta sau nepotrivita in saramura. Nu folosi niciodata sare iodata, ci doar sare grunjoasa!

Orice gospodina isi face timp pentru a pune muraturile. Varza, gogonelele si castravetii se afla printre clasicele legume din butoi. Pe langa acestea, poti adauga si alte bunatati, cum ar fi pepenele verde. Daca nu stii reteta de conservare la saramura pentru pepene, astazi iti dam o mana de ajutor.

Metoda 1. Pepeni intregi la butoi

Ai nevoie de:

Romanii sunt mari amatori de muraturi. Gogonelele si castravetii sunt pe lista favoritelor, insa exista si alte legume si fructe care pot fi conservate cu succes. Iata care sunt acestea.

Pepene. Multi romani din zonele rurale aleg sa mureze pepene. Si bine fac, deoarece gustul e desavarsit. Pepenele se mureaza alaturi de legume folosite in mod traditional. Alege pepeni mici pe care sa-i poti mura intregi sau felii. Fa saramura din apa si sare. Asaza pepenele si celelalte legume in borcan. Nu uita de condimente(usturoi, boabe de mustar, de piper, de ienibahar). La final, pune deasupra cateva crengute de visin.

Pere. Alaturi de pepene, perele au mare succes cand vine vorba de muraturile romanilor. Pentru conservarea acestor fructe ai nevoie de: 500 g de otet, 250 g de apa, 250 g de zahar, 3 batoane de scortisoara, 3 bucati de anason stelat, 2 linguri de sare, o ceapa alba mica, ½ ardei iute, o telina mica, 3 pere mari, 3 fire de rozmarin proaspat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

De Craciun si de Revelion multi oameni au tendinta sa consume alcool peste masura. Fie ca bei...
De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le...
Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt...
Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci. Sarmalele cu orez se pot face din varza...
Daca sarmalele cu carne sunt pe masa traditionala a oricarui roman de Craciun, sarmalele cu orez sunt...
Crupele de porumb nu sunt altceva decat porumb macinat, insa mult mai mare decat malaiul obisnuit. Ingrediente...