Parinti experimentati, parinti

Lista articolelor despre parinti experimentati si parinti pe AflaCum.ro

Articole despre parinti experimentati si parinti

Citeste cele mai noi articole despre parinti experimentati si parinti publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre parinti experimentati si parinti, pe AflaCum.ro!

Daca esti parinte, trebuie sa fie precaut, deoarece chiar si produsele populare pot provoca rani si chiar decesul celui mic. Am intocmit o lista de produse pe care parintii responsabili evita sa le foloseasca.

Produse periculoase pentru bebelusul tau:

Sistemele de siguranta pentru pat(bumpers). Tinerii parinti folosesc, adesea, astfel de sisteme, pentru ca bebelusul sa nu se loveasca de marginile patului. Din pacate, acest accesoriu poate deveni un cosmar!Exista riscul de sufocare si chiar pericolul de moarte subita!Tine departe de patut obiectele ce pot acoperi fata copilului tau!.

Viata ta se poate transforma intr-o inchisoare, daca parintii iti spun constant ca nu esti suficient de bun/a. Acest comportament afecteaza serios viata de adult, lasandu-te fara incredere in sine, fara opinii si fara o voce critica. Vindecarea nu e simpla, dar urmand anumite etape, vei parcurge calatoria de care ai nevoie pentru a deveni un om sanatos, cu un sistem de valori puternic si care poate atinge linistea sufleteasca.

Ai fost crescut de parinti toxici? Te poti vindeca! Iata cum:

1. Incearca sa nu le mai faci mereu pe plac. Daca nu-ti place ceea ce parintii tai si-au tot imaginat despre tine in copilarie, nu trebuie sa-i mai asculti. Invata sa te multumesti intai pe tine, apoi, daca se poate, pe ei! Nu confunda generozitatea unui om cu dorinta sa de a fi pe placul celorlalti! Adevarata generozitate vine din respectul de sine autentic si sanatos. In schimb, dorinta puternica de a-i multumi mereu pe ceilalti este un efect al scaderii respectului de sine. Nu mai cauta aprobari pentru orice, indiferent de asprimea comportamentului parintilor!

Relatia parinte-copil nu e usor de gestionat, indiferent cat de pedagog si autodidact ar fi parintele. Uneori, chiar si o intrebare simpla , de genul Cum a fost ziua ta?, il poate indeparta pe copil de parinti. De aceea, cei mari ar trebui, din cand in cand , sa se puna in pielea celui mic, sa isi aduca aminte cum era cand ei erau mici.

Comportamente neintentionate prin care indepartezi copilul:

Lasi starea de spirit sa afecteze relatia cu copilul tau. U trebuie sa ascunzi sentimentele si emotiile de copilul/ii tai, insa ar fi bine sa le gestionezi, astfel incat sa nu il indepartezi. Cei mici, contrar credintei populare,pot fi foarte sensibili la dispozitiile parintilor. Stresul continuu, dupa o zi grea, poate declansa o reactie furtunoasa la adresa copilului, cand acesta va abordeaza. Nu iti varsa nervii pe copil pentru ziua ta nereusita! Daca faci asta, il vei determina sa se inchida in sine si sa nu iti mai vorbeasca despre nicio problema pe care o va intampina!

Prietena sau o ruda apropiata tocmai a nascut? Cu siguranta, te intrebi ce cadou ar trebui sa oferi noilor parinti, atunci cand te vei afla la petrecerea de Botez. Probabil, primele daruri ce iti vin in minte sunt banii, scutecele si hainutele pentru bebelus. Totusi, chiar si aceste cadouri ce par sigure pot deveni ambigue si deloc pe placul tinerilor parinti.

Optiuni dezamagitoare de cadouri pentru proaspetii parinti:

- cadouri realizate manual.Parintii aflati la inceput de drum nu vor avea suficient timp pentru a fse bucura de un asmenea cadou. De asemenea, este de preferat sa nu cosi jucarii moi sau dispozitive mobile pentru patut cu propriile maini, daca nu o faci profesional. La urma urmei, este important ca toate materialele sa fie hipoalergenice si sa nu aiba parti care sa poata fi smulse cu usurinta.Primul lucru la care ar trebui sa te gandesti atunci cand alegi un cadou este caracterul practic .

Esti indecis/a, te invinovatesti adesea si ai o stima de sine scazuta? Daca da, ar putea fi semne ca ai fost crescut/a de parinti narcisisti. Astfel de parinti sunt dominatori, dau vina pe altii pentru greselile lor si ii fac pe copii sa se simta rau, atunci cand nu fac asa cum doresc ei.

Parintele care iubeste exagerat propria persoana creste copilul/copiii dupa reguli stricte, fara sa le pese de personalitatea si de dorintele acestuia/acestora. Din aceasta cauza, cei mici dezvolta anumite comportamente deviante de care, adesea, nu scapa toata viata. Daca si tu ai fost crescut de astfel de parinti, e timpul sa identifici problema, sa recunosti semnele si sa lupti pentru vindecare.

10 semne care arata ca ai fost crescut de parinti narcisti:

Pana la 99,9% din ADN-ul uman este identic la toti oamenii. De asemenea, mostenim ADN-ul direct de la parinti, insa nu intotdeauna semanam ca doua picaturi de apa. Astazi, ne-am propus sa elucidam misterul.

De ce unii copii nu seamana mai deloc cu parintii lor?

Factori non-genetici. Genetica determina aspectul uman. Inainte, insa, de a analiza modul in care se intampla acest fenomen, trebuie sa luam in considerare alti cativa factori care pot determina un aspect diferit al copilului. Dieta mamei in timpul sarcinii este cu siguranta importanta. De exemplu, daca viitoare mamica mananca nesanatos, copilul poate dezvolta obezitate! De asemenea, anumiti factori externi influenteaza propriul aspect. Sa spunem ca petreci mult timp la soare. In aceasta situatie, este logic ca pielea ta sa fie mai inchisa, parul sa fie mai deschis si sa ai pistrui.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu trebuie sa faci diferente intre copiii tai! Creste-i cu aceeasi masura si iubeste-i la fel! Totusi,...
Nu e usor sa fii parinte, dar sa fii un parinte intelept este, cu siguranta, una dintre...
Pentru ca relatiile dintre frati si parinti sa fie cat mai armonioase si pentru ca micutii sa...
Multi copii intampina dificultati in invatarea de noi concepte sau idei la scoala sau acasa, din mai...
Adultii au o preconceptie potrivit careia copiii sunt fiinte dependente, a caror singura dorinta este sa alerge...
Orice parinte are tendinta de a interveni prea mult in temele de casa ale copiilor, de cele...