Pastile, pisici

Lista articolelor despre pastile si pisici pe AflaCum.ro

Articole despre pastile si pisici

Citeste cele mai noi articole despre pastile si pisici publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pastile si pisici, pe AflaCum.ro!

Veterinarii prescriu pisicilor tratamente cu medicamentate pe cale orala in diferite cazuri.

Este foarte important ca astfel de tratamente sa fie aplicate conform indicatiilor medicilor, pentru a avea rezultatele scontate. Multe pisici, insa, urasc orice tip de medicamente si aplicarea unui astfel de tratament poate constitui o provocare pentru proprietari.

Iata cateva sfaturi despre cum puteti administra pisicilor medicamentatia pe cale orala:

Te-ai intrebat vreodata cat de inteligenta este pisica ta? Cunosti macar un proprietar de caine care se lauda ca patrupedul sau e mai inteligent decat mica ta felina? Probabil ca da. Priveste situatia cu umor. Nu e asa. Daca nu esti impacat/a, ai la indemana cateva modalitati distractive de a testa inteligenta pisicii.

Nu exista inca teste stiintifice care sa poata masura cu precizie inteligenta felinei. Totusi, exista cateva activitati simple ce pot testa nivelul de inteligenta al simpaticei feline.

Cum sa testezi inteligenta pisicii:

Insuficienta renala este, din pacate, o problema de sanatate destul de comuna la pisici. Nu exista o modalitate de vindecare a acestei boli. Evolutia poate fi, insa, incetinita, daca afectiunea este depistata in stadii incipiente. Exista si cateva semne care indica prezenta unei afectiuni la rinichi! Iata care sunt acestea.

Semnele afectiunilor renale la pisici:

1. Consumul exagerat de apa. Monitorizeaza obiceiul de baut al pisicii tale. Verifica nivelul de apa din vas, in fiecare dimineata. O pisica sanatoasa nu bea foarte multa apa, mai ales daca in dieta are si hrana umeda! Daca bea apa in mod exagerat, poate fi semn al unei afectiuni renale. Automat, pisica va urina mai des. Cand mica felina are probleme la rinichi, pierde mai multe lichide atunci cand urineaza, asa ca trebuie sa bea mai multa apa pentru a compensa. Practic, rinichii lupta sa concentreze urina si sa conserve apa din sange.

Care animal crezi ca este cel mai destept? Este o intrebare dificila, desigur, deoarece diferite animale sunt pricepute la diverse sarcini. Din acest motiv, cativa cercetatori japonezi au decis recent sa reformuleze intrebarea si sa afle care animale sunt mai bune decat altele intr-una dintre cele mai complexe stiinte: fizica. Raspunsul s-a dovedit a fi unul dragut si pufos. Este vorba despre pisici!

Test clasic. Se urmareste potentiala capacitate a unui animal de a gasi o legatura intre evenimente.In primul rand, animalului i se arata doua boluri, unul gol si celalalt plin alimente. Apoi, castroanele respective sunt miscatesi, in cele din urma, ascunse in spatele unei perdele. Sarcina pentru animalul testat este sa ghiceasca daca mancarea va aparea de cealalta parte a cortinei si sa alerge in acel loc. Multe animale nu au trecut acest simplu test, inclusiv pasari, reptile si chiar rudele noastre indepartate, maimutele.

Pisicile trec testul! In cazul micilor feline, oamenii de stiinta au creat o sarcina si mai dificila. Subiectii testului au trebuit sa faca legatura dintre sunetul scos de un presupus obiect dintr-o cutie semitransparenta cu o gaura in ea. Respectiva cutie scotea, din cand in cand, un fosnet. In realitate, nu era nimic in interiorul cutiei! Acest fenomen le-a determinat pe pisicile tstate sa exploreze cutia, sa o atinga cu labele si sa para foarte surprinse. S-a dovedit, astfel, ca pisicile au reusit sa conecteze sunetul cu respectiva cutie, chiar daca nu a aparut niciun obiect.

Pisica este o fiinta fascinanta si misterioasa, care se spune ca isi disciplineaza stapanul, oricat ar fi acesta de dur, de nervos, de anxios, de ursuz sau de antisocial. Mai exact, odata ce ghemotocul de blana ti-a intrat pe sub piele, o sa-l iubesti toata viata si te vei simti minunat in preajma sa! Unul dintre cele mai ciudate, dar, in acelasi timp, placute comportamente ale felinei noastre este torsul. Un sunet aparte, care are darul sa ne linisteasca.

Sa vedem, insa, de ce torc pisicile? Aproape toate felinele torc, indiferent daca se afla in salbaticie sau sunt domestice. Nu exista informatii clare despre acest fenomen, insa oamenii de stiinta si-au facut cateva idei! Iata despre ce este vorba:

- forma de comunicare – pisica vrea sa iti transmita ceva.

Daca ai pisica, ai vazut-o cu siguranta , de multe ori, uitandu-se cu mare interes in locuri in care nu pare sa existe ceva. Poate te-ai obisnuit cu acest comportament sau poate inca ti se pare ciudat. Oricum ar fi, trebuie sa intelegi ca acest gest are o logica. Si nu, nu ne referim la teoriile controversate despre puterile supranaturale ale pisicilor. Ne referim la chestiuni stiintifice , elemente care explica acest comportament al felinelor. Iata despre ce este vorba:

Pisicile au o viziune uimitoare. Orice pisica observa intotdeauna cele mai mici detalii. Poate vedea un paianjen atat de mic incat ochiul uman nu il poate percepe sau poate sesiza o umbra pe un perete. Elemente nesemnificative pentru un om. Pentru pisici, insa, sunt fenomene interesante, deoarece au perceptii senzoriale diferite. Mai mult, pisicile pot percepe unele lungimi de unda ale luminii, precum ultravioletele, care sunt invizibile pentru oameni. Din aceste motive, cand pisica ta incepe sa se uite brusc si cu interes la ceva ce pare invizibil nu te impaciente: nu uita ca vede mult mai bine decat tine!

Pisicile pot auzi lucruri pe care oamenii nu le pot face. Aceste mici creaturi au, de asemenea, un auz mult mai bun, nu doar in comparatie cu oamenii, dar si cu alte mamifere. De exemplu, raza de auz a unui caine este in jur de 67 Hz pana la 45 kHz, in timp a unei pisici se situeaza intre 48 Hz si 85 kHz. Astfel, pisicile detecteaza si cele mai mici zgomot, cum ar fi pasitul din iarba sau susurul apei. Asadar, daca felina ta se uita cu interes spre perete, probabil exista vreo problema cu tevile sau poate ca unele insecte s-au instalat acolo.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Animalele de companie ne pot surprinde mai mereu cu comportamentul lor ciudat sau cu fetele lor dragute,...
Multi dintre noi am visat sa devenim veterinari, cand eram copii. Unii si-au implinit visul, altii au...
Ca si restul animalelor de companie, pisicile se pot confrunta cu problema viermilor intestinali. Iata cum puteti...
De multe ori parintii au de-a face cu incapatanarea copiilor, atunci cand trebuie sa le administreze medicamente,...
Pisicile pot deprinde prostul obicei de a-si marca teritoriului, prin pulverizarea urinei, atunci cand sunt in calduri...
Constipatia in cazul felinelor este o afectiune comuna, mai ales in randul pisicilor mai in varsta, insa...