Patrunjel, marar

Lista articolelor despre patrunjel si marar pe AflaCum.ro

Articole despre patrunjel si marar

Citeste cele mai noi articole despre patrunjel si marar publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre patrunjel si marar, pe AflaCum.ro!

Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar , patrunjel si alte plante cu arome unice. Ce te faci, insa, cand acestea se ofilesc si isi pierd mirosul? Probabil, le arunci....Exista, insa, din fericire, o metoda prin care sa pastrezi in stare proaspata, cel putin doua saptamani, verdeturile tale preferate.

Cum sa pastrezi verdeata proaspata mai mult timp:

- indeparteaza frunzele vestejite si tulpinile lezate;

Cele mai multe gospodine din Romania obisnuiesc sa congeleze verdeata pentru a o putea folosi peste iarna. Un obicei foarte bun, daca este aplicat corect. Conform studiilor, nu trebuie sa te feresti de mararul(patrunjelul) congelat, deoarece acesta isi pierde foarte putin din proprietati prin inghetare.

Hai sa vedem cum trebuie congelata verdeata pentru a te putea bucura de ea cateva luni:

- renunta la depozitarea in pungi.

Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului cu 15-20%. Exista, insa, o metoda mai eficienta de pastrare a patrunjelului! Timp de o luna il vei putea folosi fara sa fii nevoit/a sa-l ingheti! Lesne de inteles ca verdeata nu isi va pierde mai deloc din beneficii!

Cum sa pastrezi patrunjelul verde timp de o luna. Ai nevoie de:

- o lingura de bicarbonat de sodiu;

Mararul este o planta aromatica  folosita la aromatizatea muraturilor, supelor, sosurilor, salatelor si tocanitelor. Poti semana marar incepand cu mijlocul primaverii pana in toamna. Astazi, iti vom prezenta o metoda putin altfel de cultivare a mararului; o metoda care sporeste recolta. Secretul tine de felul cum tratezi semintele inainte de semanare!

Cum sa cultivi mararul. Pasi:

- inmoaie semintele de marar in peroxid de hidrogen(apa oxigenata) pentru o jumatate de ora. Motivul? Semintele sunt acoperite cu un invelis de eter, de aceea germineaza mai greu. Inmuindu-le in peroxid de hidrogen, le vei ajuta sa germineze mult mai repede(in circa o saptamana);

Patrunjelul este una dintre cele mai folosite plante in bucataria romaneasca si nu numai. Pe langa aroma si gustul pe care frunzele/radacina le ofera mancarii, patrunjelul aduce si foarte multe beneficii in organism. Despre patrunjel in raport cu sanatatea umana, in materialul de mai jos.

Beneficiile consumului de patrunjel:

- antioxidant. Patrunjelul e plin de flavonoide si vitamine(A, C), avand astfel un rol de curatare a sangelui si de luptator impotriva radicalilor liberi

Anotimpul rece nu aduce doar disconfort termic, ci si o alimentatie mai putin sanatoasa. Pe timpul zilelor reci, acumulam multe toxine prin intermediul hranei, asa ca primavara e necesar un detox. O solutie simpla si foarte eficienta? Salata de castraveti cu marar!

Ingrediente:

- 3-4 castraveti proaspeti;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mararul este o planta aromatica anuala, folosita la aromatizatea muraturilor, supelor, sosurilor, salatelor si tocanitelor. Iata cum...
Mararul este o verdeata extrem de folosita in bucataria romaneasca si nu numai. Nu e o planta...
Rinichii au rolul de a elimina substantele toxice si fluidele in exces din organism. Uneori, din cauza...
Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de...
Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele...
Patrunjelul reprezinta o bomba de vitamina C, fiind de 4 ori mai bogat in acest compus organic...