Patrunjel, marar

Lista articolelor despre patrunjel si marar pe AflaCum.ro

Articole despre patrunjel si marar

Citeste cele mai noi articole despre patrunjel si marar publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre patrunjel si marar, pe AflaCum.ro!

Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar , patrunjel si alte plante cu arome unice. Ce te faci, insa, cand acestea se ofilesc si isi pierd mirosul? Probabil, le arunci....Exista, insa, din fericire, o metoda prin care sa pastrezi in stare proaspata, cel putin doua saptamani, verdeturile tale preferate.

Cum sa pastrezi verdeata proaspata mai mult timp:

- indeparteaza frunzele vestejite si tulpinile lezate;

Cele mai multe gospodine din Romania obisnuiesc sa congeleze verdeata pentru a o putea folosi peste iarna. Un obicei foarte bun, daca este aplicat corect. Conform studiilor, nu trebuie sa te feresti de mararul(patrunjelul) congelat, deoarece acesta isi pierde foarte putin din proprietati prin inghetare.

Hai sa vedem cum trebuie congelata verdeata pentru a te putea bucura de ea cateva luni:

- renunta la depozitarea in pungi.

Mararul este o planta aromatica ce iti tranforma mancarea preferata intr-un adevarat deliciu. Il folosesti verde proaspat cu mare placere, dar il si poti conserva. Exista doua metode de conservare a mararului: uscare si congelare.

Cum sa conservi mararul. Ai nevoie de:

- crengute de marar tanar(cantitatea ti-o alegi);

Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de fasole verde cu sos de patrunjel.

Fasole verde cu sos de patrunjel. Ingrediente:

- 700g fasole verde

Salata de castraveti e potrivita in orice moment al zilei si al anului; merge bine iarna, alaturi de piureul cald si gustos, de exemplu, dar si vara, cand ofera o binevenita senzatie de racorire . Azi, ti-am pregatit o reteta oarecum aparte, care, pe langa castraveti, mai contine ceapa alba si marar.

Salata de castraveti cu ceapa alba si marar. Ingrediente:

- 2 felii//bucati de castravete(nu conteaza soiul);

Patrunjelul este o planta legumicola foarte folosita in bucataria romaneasca, atat pentru frunzele sale, cat si pentru radacina. Dupa umila noastra parere, orice gospodar care are si o palma de pamant ar trebui sa puna macar 2-3 randulete de patrunjel. Recomandam plantarea patrunjelului in cele doua variante ale sale: de frunze si de radacina.

Cum sa cultivi patrunjel in gradina. Patrunjel de radacina:

- seamana patrunjelul in luna martie, intr-o zi placuta, fara precipitatii;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mararul este o planta aromatica folosita la aromatizatea muraturilor, supelor, sosurilor, salatelor si tocanitelor. Poti semana marar...
Patrunjelul este una dintre cele mai folosite plante in bucataria romaneasca si nu numai. Pe langa aroma...
Anotimpul rece nu aduce doar disconfort termic, ci si o alimentatie mai putin sanatoasa. Pe timpul zilelor...
Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi...
Mararul este o planta aromatica anuala, folosita la aromatizatea muraturilor, supelor, sosurilor, salatelor si tocanitelor. Iata cum...
Mararul este o verdeata extrem de folosita in bucataria romaneasca si nu numai. Nu e o planta...