Peltea, peltea zmeura

Lista articolelor despre peltea si peltea zmeura pe AflaCum.ro

Articole despre peltea si peltea zmeura

Citeste cele mai noi articole despre peltea si peltea zmeura publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre peltea si peltea zmeura, pe AflaCum.ro!

Pentru aceasta reteta se folosesc cantitati egale de zahar si de fructe.

Daca doriti, spre exemplu sa preparati peltea de zmeura dintr-un kilogram de fructe, se foloseste tot un kilogram de zahar si tot asa.

Mod de preparare

Se alege zmeura si se stoarce cate putin odata, printr-o panza. Se lasa sa se limpezeasca.

Se pune in tingirea de dulceata in cantitati egale zeama de zmeura si zahar si se fierbe la foc mic pana ce pelteaua este destul de legata.

Daca ti-au ramas cateva cotoare si coji de gutui, nu le arunca pentru ca le poti folosi la realizarea unui jeleu de gutui, numit peltea.

Ingrediente:

- 1 litru zeama in care au fiert gutuile,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare.

Cele fainoase se sfarama la fiert si dau o peltea tulbure.

Ingrediente:

- 1 litru zeama in care au fiert merele,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

Se spala merele, se taie in patru si fiecare sfert inca in doua, fara sa se curete de coaja si fara sa se scoata samburii.

Se pun intr-o cratita, in apa, pe masura ce sunt taiate, ca sa nu se innegreasca.

Acest desert dulce se prepara din fructe si zahar, astfel ca pentru fiecare kilogram de mure se adauga unul de zahar.

Ingrediente:

- 1 kg mure,

- 1 kg zahar.

Pentru pelteaua de caise se foloseste un gramaj mai mare de zahar comparativ cu marmelada.

Ingrediente:

- un kg caise,
- un kg zahar.

Agrisele sunt niste fructe de culoare rosu aprins care se coc in luna iunie.

Din ele se pot face diverse conserve pentru iarna, iar un preparat gustos care este consumat cu placere este pelteaua de agrise.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa