Praz, patrunjel

Lista articolelor despre praz si patrunjel pe AflaCum.ro

Articole despre praz si patrunjel

Citeste cele mai noi articole despre praz si patrunjel publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre praz si patrunjel, pe AflaCum.ro!

Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi cu praz si cu patrunjel. 

Ingrediente:

- 7- 8 morcovi mari(circa 1,5 kg);

Patrunjelul este o planta legumicola foarte folosita in bucataria romaneasca, atat pentru frunzele sale, cat si pentru radacina. Dupa umila noastra parere, orice gospodar care are si o palma de pamant ar trebui sa puna macar 2-3 randulete de patrunjel. Recomandam plantarea patrunjelului in cele doua variante ale sale: de frunze si de radacina.

Cum sa cultivi patrunjel in gradina. Patrunjel de radacina:

- seamana patrunjelul in luna martie, intr-o zi placuta, fara precipitatii;

Prazul cu masline reprezinta o reteta pe care multi credinciosi romani o asimileaza postului dinainte de Craciun. In realitate, aceasta minunatie culinara este potrivita pentru oricine doreste sa se hraneasca sanatos, dar fara carne, indiferent de motiv(esti vegetarian sau doar vrei sa faci o pauza de la consumul de carne). Sunt multe retete de praz cu masline. Noi credem ca ti-o vom prezenta azi pe cea mai tare dintre ele!

Praz cu masline. Ingrediente:

- 3 tije de praz cat se poate de tinere;

Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului cu 15-20%. Exista, insa, o metoda mai eficienta de pastrare a patrunjelului! Timp de o luna il vei putea folosi fara sa fii nevoit/a sa-l ingheti! Lesne de inteles ca verdeata nu isi va pierde mai deloc din beneficii!

Cum sa pastrezi patrunjelul verde timp de o luna. Ai nevoie de:

- o lingura de bicarbonat de sodiu;

Prazul este o planta erbacee legumicola din familia liliaceelor, inrudita cu ceapa. Poate fi consumat in stare cruda, adaugat in supe si inclus in diverse preparate cu carne sau vegetariene. Uneori, prazul poate fi greu de taiat, din cauza frunzelor sale mai dure. Cu un cutit ascutit si cu tehnica adecvata, insa, nu e mai greu de manevrat decat alte legume.

Cum se taie prazul. Metoda simpla:

- indeparteaza radacina si frunzele.

Patrunjelul este una dintre cele mai folosite plante in bucataria romaneasca si nu numai. Pe langa aroma si gustul pe care frunzele/radacina le ofera mancarii, patrunjelul aduce si foarte multe beneficii in organism. Despre patrunjel in raport cu sanatatea umana, in materialul de mai jos.

Beneficiile consumului de patrunjel:

- antioxidant. Patrunjelul e plin de flavonoide si vitamine(A, C), avand astfel un rol de curatare a sangelui si de luptator impotriva radicalilor liberi

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cele mai multe gospodine din Romania obisnuiesc sa congeleze verdeata pentru a o putea folosi peste iarna....
Rinichii au rolul de a elimina substantele toxice si fluidele in exces din organism. Uneori, din cauza...
Agricultura nu intra in hibernare odata cu sosirea sezonului rece. Sunt multe activitati care se pot intreprinde...
Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de...
Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele...
Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...