Prietenie, educatie copii

Lista articolelor despre prietenie si educatie copii pe AflaCum.ro

Articole despre prietenie si educatie copii

Citeste cele mai noi articole despre prietenie si educatie copii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre prietenie si educatie copii, pe AflaCum.ro!

Dezvoltarea caracterului si dezvoltarea sociala reprezinta parti majore din viata unui copil. Chiar daca acesta isi poate forma singur unele conexiuni sociale, e de preferat sa il inveti cum sa aiba interactiuni sociale pozitive si cum sa isi mentina relatiile. Sunt multe feluri prin care poti face asta. Poti incepe prin a+i deveni prieten, apoi ii poti vorbi despre ce inseamna ea si cum sa trateze conflictele.

Metoda I. Cunoasterea prieteniei

1. Arata-i ce inseamna sa fii un prieten bun. Copiii intotdeauna acorda atentie lucrurilor pe care le facem si le spunem, fie ca realizam, fie ca nu. O metoda simpla de a invata copilul despre prietenie este sa+i arati ca tu esti un prieten. Modeland conceptul de prietenie, ii vei da un exemplu despre cum prietenii ar trebui sa se comporte si ii vei induce acest comportament si lui.
Lasa-l sa te vada interactionand cu oamenii intr-un mod pozitiv. Spre exemplu, lasa-l sa te auda salutand calduros un prieten sau un coleg. Sau ai putea sa-i spui ca amicul tau este putin trist si ca trebuie sa fii un prieten bun ce il va inveseli.

Prietenia este o relatie afectiva dupa care orice om tanjeste. Fara prieteni am fi mai saraci. Dar avem, cu adevarat, prieteni? E o intrebare la care gasim raspunsuri doar atunci cand ne lovim de situatii dificile. De ce? Pentru ca un prieten bun iti este alaturi in orice circumstanta, nu doar atunci cand lucrurile sunt roz. Asadar, prietenia nu tine de cantitate, ci de calitate. Asa cum spune si o zicala de pe la noi: e bine sa ai prieteni putini si buni!

Nu e sanatos sa ai prieteni multi. Cel putin asa indica mai multe studii in domeniu. Sa ai un prieten de incredere, care iti impartaseste convingerile si te respecta pentru tot ceea ce esti, este mult mai bine decat sa fii inconjurat de persoane prietenoase, dar de care, de fapt, nu ai nevoie.

Putini si buni. De ce NU e sanatos sa ai prea multi prieteni:

Familia si prietenii sunt concepte esentiale, intr-o societate in care totul se misca foarte rapid, sacadat, stresant. Probabil, ca ai, deja, apropiati pe care te bozi baza. Asta e foarte bine. Daca, insa, consideri ca nu ai suficienti prieteni sau chiar nu ai deloc, e timpul sa intensifici cautarile.

Sigur, pe baza principiului cine se aseamana, se aduna, persoanele potrivite ca prieteni vor aparea in viata ta. Din pacate, nu toti vor fi sinceri, nu toti vor dori prietenii adevarate. Unii vor vrea doar sa profite de tine(afectiv si/sau material), devenind mai degraba inamici decat prieteni. Exista o multime de posibilitati de a-i depista pe cei rau intentionati. Una dintre ele, conform specialistilor, este zodiacul. Se pare ca exista o pornire catre rautate pentru anumite semne zodiacale. Sa vedem despre cine este vorba:

GEMENI. Acest semn are o fire rautacioasa. Aceasta trasatura vine din faptul ca gemenii au doua laturi ale personalitatii. Un reprezentant al acestei zodii se poate preface, cu usurinta, ca iubeste pe cineva. Daca persoana apropiata nu mai e pe placul sau sau ii intoarce spatele, va incerca sa il injunghie fara niciun fel de ezitare. Gemenii au capacitatea de a ignora fara remuscari oamenii din jur pe care nu-i mai considera folositori. Senzatia de superioritate este foarte dezvoltata in cazul acestui nativ.

O relatie sanatoasa se bazeaza pe incredere. Din pacate, unii oameni nu pot trai fara sa-si insele partenerii. Pentru ei, e doar o chestiune de timp. Iata care sunt tiparele predispuse sa naruiasca orice relatie de iubire, persoanele care, in procent covarsitor, nu sunt capabile sa construiasca o relatie durabila.

1. Criticul este tipul de persoana fara siguranta de sine. Cei care fac din critica o arta incearca astfel sa se autoafirme, sa isi demonstreze ca sunt puternici, consecventi, fara fisuri in sistemul de valori. In realitate, nesiguranta ii macina. Astfel de oameni nu vor face decat sa-i raneasca sistematic pe cei dragi, fiind incapabili sa dezvolte o relatie sanatoasa.

2. Narcisistul/a nu este niciodata multumit/a cu dragostea pe care o primeste din partea unei singure persoane. El/a vrea admiratia tuturor si cauta, fara oprire, partenerul ideal. O astfel de persoana e convinsa ca relatia ei actuala nu este suficient de buna pentru a fi continuata. Narcisistul da vina pe toata lumea, dar nu isi asuma niciodata o greseala.

Nu orice adult are o rabdare de fier, in ceea ce priveste copiii. Exista, din fericire, metode de a dezvolta autocontrolul si de a alunga plictiseala unui copil, fara a recurge la un gadget.

1. JOACA-TE CU TIMPUL. Copilul incepe sa dezvolte gandirea abstracta la varsta de 9 ani. Pana atunci, mintea lui functioneaza intr-un mod mai concret, motiv pentru care ar putea fi dificil pentru el sa faca diferenta intre 15 si 45 minute, sa zicem. Pentru a evita un astfel de moment, este util sa dai o alta valoare timpului.

Gresit: Plecam intr-o ora. Ai 10 minute sa-ti strangi jucariile.

Banii sunt cel mai important mijloc de trai pentru omul modern. Ei trebuie sa ramana, insa, doar un mijloc. Atunci cand se transforma intr-un scop, omul risca sa nu se mai bucure de viata. Pornind de la aceasta idee, ai putea sa iti educi micutul pentru a deveni un viitor milionar.

Sigur, sfaturile tale nu sunt suficiente. E nevoie de priceperea viitorului matur, de vointa si nu in ultimul rand de noroc. Pana sa devina, insa, un om mare, copilul pooate primi cateva sfaturi cu privire la bani

1. Invata sa devii primul model pentru copilul tau. Incearca sa dezvolti o afacere si sa o mentii curata. Micutul/a va creste dupa acest standard. Va intelege eforturile tale ca parinte pentru a ridica nivelul de trau in familie. Astfel, sunt sanse mari sa faca asta, la randu-i, atunci cand va fi pe picioarele sale.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu e usor sa fii parinte, dar sa fii un parinte intelept este, cu siguranta, una dintre...
Multi copii asteapta varsta de 18 ani ca pe o eliberare, ca pe un moment in care...
Este foarte important ca parintii sa ofere exemple pozitive copiilor, de timpuriu, pentru ca acestia sa-si dezvolte...
De multe ori se intampla ca doua persoane de sex opus sa se inteleaga foarte bine, ca...
Baietilor le poate fi destul de greu sa se apropie de o fata si sa lege o...