Rosii verzi, retete iarna

Lista articolelor despre rosii verzi si retete iarna pe AflaCum.ro

Articole despre rosii verzi si retete iarna

Citeste cele mai noi articole despre rosii verzi si retete iarna publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre rosii verzi si retete iarna, pe AflaCum.ro!

Rosiile necoapte(verzi) sau gogonelele, asa cum sunt cunoscute in popor, reprezinta un adevarat izvor de sanatate, mai ales in sezonul rece. Aceste tomate neajunse la maturitate contin vitaminele A,B C si E, astfel ca prin consumul lor poti combate virozele si racelile.

Gogonelele se consuma, de obicei, in stare de conservare, alaturi de varza, castraveti, radacinoase(telina, pastarnac) si pepene verde necopt. Cu totii am auzit de MURATURI si, macar o data in viata, le-am mancat cu pofta! Dar gogonelele se mai pot prepara si altfel. Spre exemplu, putem face SALATA de GOGONELE.

 Ingrediente:

Cei mai multi dintre noi le cunoastem. Sunt vestitele gogonele sau rosii verzi. Unii dintre noi stim sa le conservam la otet sau la saramura, altii ne multumim sa le cumparam din piata sau din magazinele de specialitate. Cu totii suntem, insa, de acord ca gogonelele sunt minunate, mai ales iarna, cand verdeata si legumele sunt in extrasezon.

Sunt multe retete de gogonele la otet sau murate. Ne vom opri, astazi, asupra unei retete care va scoate in evidenta aroma gogonelelor. O reteta pentru amatorii de mancaruri mai sarate.

Gogonele pentru iarna. Ingrediente:

Perioada sarbatorilor de iarna reprezinta un adevarat ospat pentru romani. Preparatele gustoase din carne porc  primeaza pe mese si devin, din pacate, principala sursa a exceselor alimentare ce pot provoca probleme grave de sanatate. Asa ca e bine sa mentii o doza de echilibru si sa variezi alimentatia.

Daca esti un carnivor inrait, nu inseamna ca trebuie sa consumi doar preparate din porc! Poti incerca mancaruri mai putin grele, pentru a da ficatului tau un mic repaus. Ai putea incerca, spre exemplu, ficateii de pui cu sos de usturoi.

Ingrediente:

Ciorba de perisoare este printre cele mai apreciate preparate traditionale romanesti. Astazi, iti prezentam o reteta care o sa ti se para, probabil, inedita: ciorba de perisoare cu varza rosie. 

Ingrediente:

- 500 gr carne tocata de porc;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.