Spanac, mere

Lista articolelor despre spanac si mere pe AflaCum.ro

Articole despre spanac si mere

Citeste cele mai noi articole despre spanac si mere publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre spanac si mere, pe AflaCum.ro!

Sucul de ananas cu spanac si mere  este o bautura naturala delicioasa si foarte sanatoasa. Acest suc are proprietati nutritive, digestive, benefice asupra metabolismului si sistemului nervos.

Sucul de ananas cu spanac si mere bautura este recomandat  in lupta contra cancerului, pentru vindecarea anemiei sau pentru combaterea obezitatii.

Ananasul e bogat in apa, vitamine (A, B, C, E), dar si in fosfor, mangan, iod, fier, calciu, bromelina, sulf, materii azotate, zaharoza, celuloza si potasiu.

Ai pofta de un desert rafinat, dar nu stii pe ce sa pui mana? Iti recomandam niste mere umplute de o sa te lingi pe degete! Nu doar tu, ci si intreaga familie.

Mere umplute. Ingrediente:

- 4 mere(alege soiul);

Iti place somonul? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala pe baza de somon. Ingrediente precum rosiile, spanacul sau smantana nu vor lipsi! Ia o foaie si un pix si noteaza!

Cum sa faci somon cu smantana, rosii si spanac. Ingrediente:

- 4 fileuri dezosate de somon;

Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare sanatoasa si timpi scazuti pentru preparare! Ce sa iti doresti mai mult? Poate doar o comanda pe una dintre aplicatiile de curierat sa te satisfaca mai tare... Dezavantajul: nu esti atat de sigur/a ca mancarea comandata e la fel de sanatoasa.

Piept de pui innabusit cu mere. Ingrediente:

- 300 grame de piept de pui;

Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se realizeaza contactul intre polifenol-oxidaza si compusii fenolici, care declanseaza o reactie numita brunare enzimatica. Prin taiere, marul este expus la oxigen, ceea ce permite enzimelor sa oxideze rapid compusii fenolici din structura marului in orto-chinone. Totusi, poti preveni acest fenomen neplacut.

Cum sa pastrezi intacta culoarea marului dupa taierea acestuia. Prevenirea oxidarii:

1. Suc de lamaie. Merele devin maronii din cauza unei enzime din fructe care reactioneaza cu oxigenul din aer. Acest proces este cunoscut sub numele de oxidare. Sucul de lamaie previne oxidarea, deoarece contine acid citric, care este un antioxidant eficient. Poti folosi fie suc de lamaie proaspat stors, fie suc de lamaie din comert. Te sfatuim sa utilizezi aceasta metoda numai pentru tipurile de mere mai dulci, deoarece sucul de lamaie va adauga aciditate. Scufunda marul intr-un amestec de apa si suc de lamaie. La o lingura de suc vei folosi o ceasca de apa. Tine marul taiat in acest amestec timp de 3-5 minute, apoi clateste-l si scurge-l. Poti opri oxidarea fructului si cu ajutorul sucului de ananas. Se foloseste la fel ca sucul de lamaie.

Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci aceasta reteta nu e de ratat. Ne referim la rulada de spanac cu crema de ton. Gustos, delicat, sanatos, asa poate fi descris pe scurt acest aperitiv. Pentru a economisi timp, foloseste spanac congelat.

Rulada de spanac cu crema de ton. Ingrediente:

- 250 grame de spanac proaspat(cantarit dupa sotare)/500 grame de spanac congelat;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Merele se pot conserva cu usurinta pentru iarna. Sigur, intr-un mediu propice, ele rezista fara probleme si...
Prajitura cu mere? Multe gospodine stiu sa faca asa ceva. Exista diverse retete, care mai de care...
Kangkong, denumit si spanac chinezesc sau spanac de apa, este o planta semiacvatica, comestibila, folosita mai ales...
Sarlota este o crema preparata din lapte, oua, zahar, frisca si gelatina. La aceste ingrediente se adauga...
Merele invelite in ciocolata au devenit un desert foarte popular in multe tari ale lumii. Magazinele de...
Desertul care sa nu ingrase nu exis...Sa nu ne grabim! Exista desert care nu iti va afecta...