Tarta spanac, branza

Lista articolelor despre tarta spanac si branza pe AflaCum.ro

Articole despre tarta spanac si branza

Citeste cele mai noi articole despre tarta spanac si branza publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tarta spanac si branza, pe AflaCum.ro!

Tarta cu spanac, branza si marar este o reteta usor de preparat, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 500 gr spanac (poate fi congelat sau proaspat). In aceasta reteta am folosit spanac proaspat, pe care l-am fiert si maruntit.

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta originara din Italia, mai exact din regiunea Liguria. Ne referim la Torta Pasqualina, o tarta cu cu un aluat subtire si o umplutura cremoasa de ricotta, spanac (sau mangold) si oua intregi ascunse in interior.

Torta Pasqualina. Ingrediente pentru aluat:

- 300 g de faina.

Ti-e pofta de ceva dulce, dar parca nu ai manca ceva din comert? Esti, in egala masura, suficient de obosit/a incat sa pierzi timpul cu retete complicate?! Daca esti in aceasta situatie, reteta pe care urmeaza sa ti-o prezentam e pentru tine. Aceasta negresa merge in orice sezon, fie ca e cald sau frig afara.

Negresa cu visine si branza. Ingrediente:

- 100 grame de ciocolata amara;

Ai cumparat o bucata de branza fara sa o gusti si acum ti se pare prea sarata? Sau poate atunci cand ai gfustat-o ti s-a parut in regula? Nu e nicio problema. Exista metode simple de desarare a branzei.

Cum sa desarezi branza. Metoda 1. Apa rece. Vorbim despre cea mai populara si simpla metoda de eliminare a excesului de sare din branza. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci bucata de branza intr-o oala cu apa rece, apoi sa bagi vasul cu branza in frigider. Lasa branza in apa minimum o zi. Daca vrei sa grabesti procesul de desarare, taie branza felii inainte de a o introduce in apa. Nu o felia prea subtire, sa nu se rupa! Atentie! Branza desarata in apa trebuie consumata destul de repede. Altfel se va ingalbeni si va prinde un gust nu prea placut.

Cum sa desarezi branza. Metoda 2. Apa si lapte dulce. Pune branza intr-un castron si toarna peste ea o cana de lapte dulce si doua cani de apa rece. Muta castronul la frigider pentru 4-5 ore.

Prajitura cu branza si dovleac este atat de buna incat va fi savurata chiar si de cei care nu se prea omoara cu consumul de dovleac. Iata reteta simpla pe care nu ai cum s-o ratezi!

Prajitura cu branza si dovleac.Ingrediente:

- 450 grame de branza de vaci;

Branza cheddar se gaseste in majoritatea magazinelor alimentare, insa gustul e, de multe ori, departe de cel autentic. Pentru a consuma o branza cheddar ca la mama ei, cum spunem noi, romanii, ar trebui sa o faci in propria bucatarie. Procesul de preparare necesita mult timp, dar nu e unul dificil.

Branza cheddar. Ingrediente pentru aproximativ 900 grame:

- 8 litri de lapte proaspat, crud;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Branzoaicele sunt gustari minunate, pe care le poti servi in orice moment al zilei! Dimineata, cu o...
Insomnia poate fi provocata de o stare mentala nepotrivita, dar si de alimentatie. Mai jos iti prezentam...
Romanii sunt mari amatori de branza. Putini stiu, din pacate, sa recunoasca o branza de calitate. Asa...
Producatorii de alimente folosesc aditivi si chimicale in produsele lor pentru a le face mai bune si...
Astazi, iti prezentam un aperitiv aparte, usor de facut si pe care il poti savura in orice...
Daca esti o gospodina desavarsita, sigur te pricepi sa faci multe tipuri de budinca. Oricat ai fi,...