Hobby

Esti pasionat de travel, sport, fitness sau masini? Iti place sa petreci timpul in gradina sau sa ai un animal? Aici afli cum poti face singur lucrurile care te intereseaza!

Gradina Auto&Moto Travel Sport Animale Fitness

Intalnirea cu animale salbatice intr-un oras este posibila intr-o gradina zoologica. In libertate, se intampla rar, iar pericolele sunt minore, deoarece respectivele animale sunt, deja, obisnuite cu prezenta omului. In general, aceste interactiuni devin periculoase atunci cand se intampla in mediul natural al animalelor; in paduri, atunci cand omul merge la picnic, sa se plimbe sau sa culeaga ciuperci. Iata cum trebuie sa reactionezi daca , din nefericire, te intalnesti cu ursul, cu lupul sau cu porcul mistret!

Mergem, astazi, in centrul tarii, pentru a vizita unul dintre cele mai frumoase judete ale Romaniei: Sibiu sau Hermannstadt, asa cum il numesc sasii din zona.

Febra umana e usor de identificat, datorita simptomelor clare dar si termometului. In cazul cainilor, nu e asa de simplu! Trebuie sa fii atent la semnele pe care animalul tau ti le da. Febra canina e periculoasa, asa ca nu te juca!

Periplul nostru prin eterna si fascinanta Romanie continua. Poposim, astazi, in Salaj, judetul care se suprapune pe Platforma Somesana. Vei avea parte de o calatorie scurta, dar intensa, pe meleaguri stravechi.

Judetul Satu Mare face parte din regiunea istorica Maramures, fiind un judet de granita. Aici, convietuiesc romani, maghiari svabi, romi si ucrainieni. Astfel, diversitatea de traditii e la ea acasa in Satu Mare; traditii transmise cu atentie din generatie in generatie.

Continuam periplul nostru prin Romania si ne oprim, azi, in judetul Olt, unul dintre cele mai bogate judete din sudul tarii in privinta obiectivelor istorice si culturale. Veti regasi, aici, vestigii arheologice ce dateaza din preistorie, case memoriale ale unor personalitati marcante , dar si minunate lacasuri de cult.

Hotelul este locul in care locuiesti pe timpul unei vacante sau chiar qatunci cand te afli intr-o vizita de lucru. Inainte de a parasi aceasta locatie, poate vei fi tentat/a sa iei ceva suveniruri din acest loc. Unii spun ca nu e proasta-crestere sa faci asta. Altii sunt de acord cu fenomenul. In orice tabara te-ai afla, trebuie sa stii ce ai voie sa iei din camera de hotel si ce nu.

Iti place sa vizitezi alte tari? Poate job-ul te obliga sa calatoresti mult? In oricare dintre situatii te-ai afla, trebuie sa te informezi cu privire la locul in care urmeaza sa traiesti o perioada, dar si cu privire la obiceiurile locului respectiv. Sunt comportamente care , fara sa-ti dai seama, ar putea jigni localnicii. Iata o serie de gesturi care nu sunt binevenite in anumite tari.

Mergem, astazi, in Moldova, mai exact in judetul Neamt, acolo unde, cu siguranta, orice turist va fi fermecat. Locuri incarcate de istorie si frumusete naturala din belsug. Asa am sintetiza in cateva cuvinte periplul nostru prin judetul Neamt.

Calatoria noastra prin tara continua! Ajungem , astazi, in judetul Mures, acolo unde romanii, maghiarii si sasii convietuiesc, creand un mix de traditii, pe care suntem singuri ca vei dori sa le cunosti. Asadar, daca ai hotarat sa mergi in vacanta in aceasta zona superba, iata care sunt principalele atractii.

Rechinii si delfinii convietuiesc in mediul marin fara sa se deranjeze prea mult! Poate parea ciudat, dar unul dinte cei mai temuti pradatori de sub ape, rechinul, se teme de simpaticul delfin. E simpatic si prietenos pentru noi, oamenii. Cand e vorba, insa, de supravietuire, delfinul se transforma intr-un animal feroce!

Mergem, astazi, sud-vestul tarii, in judetul Mehedinti, acolo unde Dunarea creeaza un peisaj de vis si ne spune multe povesti vechi despre stramosi si locurile in care acestia au trait.

Vinetele nu sunt neaparat pretentioase la sol, insa fara un nivel adecvat de umiditate nu se vor dezvolta armonios , iar cultura va fi saraca. Aceste plante prefera solurile nisipoase, fertile, dar se dezvolta si in soluri mai argiloase.

Periplul nostru prin locurile de basm ale Romaniei continua in judetul Maramures, una dintre cele mai frumoase si incarcate de istorie zone ale Romaniei. Aici, obiceiurile inca se pastreaza cu sfintenie, iar graiul specific este intotdeauna o incantare pentru vizitatori.

Pamantul are o miscare de rotatie continua, insa oamenii nu percep aceasta miscare! Te-ai intrebat vreodata de ce? Cu siguranta , ti s-a explicat la scoala, insa poate nu ti-a placut lectia respectiva sau poate ai uitat, odata cu trecerea anilor. Ei bine, iti reamintim noi despre ce este vorba.

Judetul Ilfov se afla in sud-estul Romaniei, invecinandu-se cu judetele Dambovita, Prahova, Ialomita, Calarasi, Teleorman, dar si cu capitala tarii. E o zona incarcata de istorie, pe care o poti vizita intr-un weekend sau o poti cunoaste mai bine, cazandu-te la una dintre pensiunile de aici. In orice caz, te asiguram ca ai ce vedea in judetul Ilfov!

Trandafirii sunt printre cele mai apreciate flori, reprezentand, parca de cand e lumea, romantismul, pasiunea, frumusetea dar si sensibilitatea. Exista nu mai putin de 150 specii si mii de hibrizi. Din toata diversitatea de trandafiri, unul ne-a atras atentia in mod special. E superb si destul de dificil de gasit in florarii. Ne fererim la Osiria.

Ialomita este una dintre cele mai vechi asezari locuite de pe teritoriul Romaniei. Situat in Campia Baraganului, judetul Ialomita este unul agricol, dar incarcat de istorie. Iata ce poti vizita pe teritoriul pe care si-a avut resedinta regele geto-dac Dromichaites, cel care a pus capat razboiului dintre geti si macedoneni.

Crinul este una dintre cele mai gratioase plante, un adevarat simbol al puritatii si al regalitatii. Sunt nu mai putin de 100 specii de crin. Aceasta superba floare, originara din zonele temperate ale emisferei nordice, poate fi crescuta cu succes si in gradinile din Romania!

Continuam periplul nostru prin judetele Romaniei si ajungem, azi, in nord-vest, la Iasi, inima Moldovei si unul dintre cele mai mari centre culturale ale tarii.