Internet

Internetul este o retea globala indispensabila pentru lumea moderna. In secolul XXI informatia circula cu viteza luminii. Fii pe faza la schimbarile zilnice si afla care sunt cele mai bune aplicatii de pe net, cum sa faci un site sau un blog rasfoind zecile de pagini virtuale despre aplicatiile sau programele computerizate folosite cel mai des la ora actuala.

Conectarea la Wi-Fi de pe telefon nu e deloc dificila. Asta daca esti putin familiarizat/a cu tehnologia. Daca te afli la inceput in domeniu, s-ar putea sa te incurci. Celor din a doua categoria ne-am gandit sa le dam o mana de ajutor! Iata cum poti conecta telefonul la o retea Wi-Fi.

Facebook-ul inca este cea mai populara retea de socializare din Romania( asta chiar daca retele precum Instagram, TikTok sau Twitter iau amploare). Statisticile arata ca aproape 12,5 milioane de romani folosesc facebook! In aceste conditii, utilizarea adecvata a respectivei retele este necesara, mai ales pentru a te feri de infractorii informatici, dar si de potentiale elemente de bulliyng.

Dependenta de jocuri video poate fi foarte daunatoare sanatatii si vietii sociale. In general, copiii pica in aceasta vraja nociva. E firesc: cei mici sunt mai atrasi de spectacolul, de noutatea, de culorile si de dinamica pe care un joc video le ofera. Din fericire, exista solutii de a evita/invinge dependenta de jocurile video.

Ebay reprezinta unul dintre cele mai mari site-uri de comert online din lume. Pentru a putea sa folosesti eBay, ai nevoie de un cont de utilizator. Odata ce l-ai creat, vei putea sa licitezi pentru diverse articole, sa cumperi instant articole si chiar sa devii furnizor online, vanzand propriile articole catre oameni din intreaga lume.

WhatsApp reprezinta una dintre cele mai populare aplicatii de comunicare prin intermediul mesajelor text, audio si video! Creata pentru telefoane, aplicatia a fost si este atat de utilizata incat a avut nevoie de versiuni si pentru celelalte dispozitive foarte populare: PC, tableta, laptop. Asadar, poti utiliza WhatsApp pe computer prin intermediul aplicatiei WhatsApp Web.

Pandemia a dominat vietile oamenilor si in 2021! Romanii, precum majoritatea cetatenilor lumii, sunt in continuare sub impresia Covid 19. S-au schimbat, insa, anumite nuante fata de anul 2020. Asta arata listele cu cele mai populare cautari de pe google. Sa vedem, asadar, ce le-a captat atentia conationalilor nostri in 2021!

Curiozitatea este o manifestare fireasca ce ne-a permis evolutia de-a lungul anilor. Suntem curiosi si bine facem, deoarece cunoasterea ne dezvolta la nivel personal si, intr-un final, ca grup social. Pana in era internetului, era necesar sa ne informam la fata locului(empiric) sau din carti. In zilele noastre lucrurile s-au schimbat: putem gasi aproape orice raspuns pe internet.

Metoda de inselatorie Accidentul este veche, dar, din pacate, inca eficienta! Multe persoane inca sunt pacalite prin acest tipar de escrocherie, chiar daca s-au dezvaluit multe cazuri in presa de pe intreg Mapamondul, in ultimii 10-20 ani. Si daca, initial, metoda Accidentul era aplicata, in general, prin apel telefonic, trendul a adus-o in zona mesageriei WhatsApp!

Internetul este locul in care, multi dintre noi, discutam cu prietenii, dezvoltam site-uri, lucram, invatam lucruri noi si ne distram. Din pacate, popularizarea internetului a adus de la sine tot felul de escroci, care fac un scop din a pacali online. Pentru a te mentine in siguranta in timp ce navighezi pe internet, trebuie sa iei o serie de masuri. Fii atent/a la hackeri si la agresori cibernetici! Nu uita sa iti pastrezi in siguranta informatiile personale in mediul online!

Podcast-ul este cea mai recenta modalitate tehnologica pentru scoli si companii de a crea programe audio care sa permita elevilor si angajatilor sa se aboneze, sa descarce si sa asculte fisiere cu usurinta. Oricine se poate abona simplu la diverse Podcast-uri pentru a primi fisiere noi, descarcandu-le pe un iPod sau pe un computer. Suna usor, dar la fel ca orice alt gadget sau caracteristica tehnologica, podcast-ul vine cu dezavantajele sale.

 Binge-watching-ul( numit si binge-viewing sau maraton de vizionare) reprezinta practica vizionarii de divertisment sau continut informational pentru o perioada de timp prelungita, de obicei o singura emisiune de televiziune(documentar, serial etc). Platformele de streaming sunt la mare cautare in intreaga lume. In Romania, au aparut de cativa ani, fiind primite in mod pozitiv de catre romani. Astfel, platforme precum Netflix, Hbo Max, Disney + sau Prime Video ofera filme si seriale din belsug. Motiv pentru care binge-watching-ul este o practica des intalnita si la noi. Sa vedem, insa, care sunt avantajele si dezavantajele binge-watching. 

Orice om a experimentat, macar o data in viata, lipsa semnalului destinat internetului. In anumite situatii, neplacerea se intampla chiar si in mijlocul orasului sau chiar in sufrageria casei tale. Cauzele? Uneori, setarile routerului sau chiar serviciul slab oferit de compania de telefonie. De cele mai multe ori, insa, conexiunea WiFi este slaba din cauza anumitor obiecte de mobilier din casa!

In zilele noastre este foarte dificil sa mai gasesti o persoana fara un cont de Facebook. Totusi, putini utilizatori cunosc tot potentialul acestei retele sociale. Sunt anumite functii foarte utile care inca nu sunt folosite la scara larga.

Facebook-ul a evoluat rapid, inca de la aparitie. Azi, nu mai e doar un instrument de socializare, ci si unul de informare. In plus, facebook este si o mare baza de date, loc in care poti gasi informatii din trecutul indepartat(chiar de cand ti-ai facut cont). Spre exemplu, poti afla cand te-ai imprietenit cu o anumita persoana!

Pandemia de Covid 19 ne-a schimbat modul de a gandi, dar si felul in care actionam. Astfel, am folosit mai mult mediul online, acolo unde cautarile pe Google nu puteau sa fie din categoria normal. In 2020, romanii au cautat, mai mult ca oricand, stiri despre coronavirus, masuri de protectie, restrictii si alte cuvinte cheie din aceasta zona.

Gif-ul (Graphics Interchange Format – Format Grafic de schimb ) a fost introdus in 1987 si este inca la mare moda printre internauti. Atunci cand o persoana urca o animatie gif pe Twitter, aceasta este transformata intr-un videoclip, in mod automat. Astazi, iti vom arata cum poti sa salvezi un videoclip de pe aceasta retea de socializare.

Astazi, iti aratam cum sa redai un videoclip intr-o intalnire Zoom(Zoom Meeting), astfel incat toti participantii sa il vada si sa-l auda. Este un instrument deosebit de util, spre exemplu, pentru profesorii care prezinta un videoclip intr-o lectie. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui sa utilizezi varianta desktop pentru a partaja videoclipul tau. Utilizarea aplicatiei mobile pentru a partaja videoclipuri poate duce la pierderea sunetului.

Spotify e la mare moda! Poti asculta cu usurinta muzica preferata, cu mai putine reclame, chiar si in timp ce te joci! Daca nu stii cum sa folosesti aceasta aplicatie , te ajutam! Exista 3 modalitati de a te conecta la Spotify: in browser, pe desktop si pe mobil. Sa le luam pe fiecare in parte!

TikTok este aplicatia care face senzatie de ceva vreme printre internauti! Platforma de muzica si video iti permite sa creezi filmulete video de 15 sau 60 secunde cu o melodie/efect pe fundal. Si in Romania TikTok-ul este la mare cautare. Iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta aplicatie superdistractiva!

Covid 19 inca ne da mari batai de cap. Trebuie sa dezinfectam, frecvent, mainile si cam toate suprafetele cu care intram in contact pentru a preveni imbolnavirea. Dispozitivele personale si cele de birou nu trebuie sa faca nota discordanta. Si ele sunt o potentiala sursa de infectare!