Afla cum se tine dieta Okinawa

Afla cum se tine dieta Okinawa

Supranumita dieta tineretii fara batranete, dieta japoneza Okinawa reprezinta un stil de viata in Arhipeleagul Okinawa din Japonia.

Aici, speranta de viata a locuitorilor este in jur de 90 de ani, iar cei care ating suta isi pastreaza luciditatea, vigoarea si buna dispozitie, bucurandu-se in egala masura de viata cu cei tineri. Dieta Okinawa este atat un mod de viata, cat si o cura de slabire deoarece este sanatoasa si indiferent cine o urmeaza reuseste sa isi mentina greutatea normala.

Pentru a urma dieta Okinawa trebuie sa respecti cateva reguli de baza si anume:

1

Consuma cat mai putina sare.

2

Mananca putine grasimi (maxim 25% din totalul caloriilor zilnice).

3

Consuma in cantitati mai mari produse alimentare cu indice glicemic sub 0,7 (castravete, andive, dovlecei, portocale, caise, alge, mere, iaurt degresat),

Consuma moderat produse alimentare cu indice glicemic intre 0.8 si 1.5 (banane, cartofi, peste alb, orez, paste, legume, carne de pasare) si gusta ocazional acele alimente cu indice glicemic intre 1,6 pana la 3 (peste gras, paine, carne slaba, fructe uscate, inghetata, nuci, ciocolata, unt).

4

Mananca zilnic 3 mese principale si 2 gustari, dar mesteca lent. Impreuna aceste mese trebuie sa totalizeze un numar de maxim 1800 calorii.

5

Prepara mancarea prin fierbere sau la aburi, dar mananca si alimente in stare naturala. Cruditatile ocupa aproximativ un sfert din meniul zilnic.

6

Urmeaza o dieta care sa se axeze in principal pe consumul de peste, legume si cereale integrale, cu conditia sa mananci pe parcursul zilei sapte fructe si legume diferite.

7

Consuma obligatoriu la fiecare masa un produs bogat in calciu si un aliment care sa contina omega-3.

Dezavantajul dietei Okinawa: Acest regim este interzis persoanelor care au disfunctii tiroidiene.

Sfat: Inainte de a incepe dieta japoneza, consulta un medic nutritionist care sa va recomande un meniu personalizat.

Avand in vedere ca produsele traditionale din Japonia nu ajung cu usurinta la noi in tara, un exemplu de meniu poate arata astfel in varianta “europeana”.

Micul dejun: paine de secara, branza slaba, un mar si o cana de ceai verde.

Gustare: cereale integrale, iaurt degresat, un mar si o cana de ceai verde.

Pranzul: paste sau fasole, tofu, salata de ciuperci si ceai.

Cina: orez brun, peste, castraveti, portocale si iaurt.

Gustare: fructe sau un produs lactat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dieta - un cuvant foarte prezent pe buzele femeilor, mai ales dupa varsta de 30 ani. Inainte...
Duci o lupta permanenta cu kilogramele in plus, fara a obtine rezultatele dorite? Probabil nu ai ales...
Dieta - un cuvant foarte prezent pe buzele femeilor, mai ales dupa varsta de 30 ani. Inainte...