Metode de detoxifiere a organismului

Metode de detoxifiere a organismului

Detoxifierea este un proces de indepartare a substantelor toxice din organism.

Exista de mult timp o serie de diete, care promit rezultate scontate, in numai cateva zile, prin aplicarea de diferite metode.

Desi aceste diete nu s-au dovedit, din punct de vedere stintific, a indeparta toxinele din organismul uman, multi oameni sustin ca s-au simtit mai plini de energie in timpul si dupa astfel de diete de toxifiere, cel mai probabil datorita evitarii consumului de mancaruri procesate.

1

Detoxifierile de scurta durata

Detoxifierea cu fructe este un mijloc minunat de a tine dieta, fara a va infometa. Pe langa alte beneficii in ceea ce priveste sanatatea, consumul unei cantitati optime de fructe va ajuta sa va tineti greutatea sub control si sa reduceti pericolul unui infarct. Puteti sa va detoxifiati organismul consumand unul sau mai multe tipuri de fructe. Pentru mai bune rezultate alegeti un fruct care va place foarte mult, pentru ca dieta sa nu vi se para o corvoada.

2

Nu este indicat, insa, sa consumati numai fructe, mai mult de 7 zile la rand. Dieta pe baza de lichide presupune numai consumul de apa, ceai, sucuri naturale de fructe, de legume sau de shakeuri proteice timp de 2-3 zile. Acest tip de dieta ajuta pierderea in greutate, restrictionand consumul de calorii, ajutand la eliminarea anumitor toxine din organism.

3

Dieta cu fructe si legume, timp de 7 zile. Acestea contin vitamine si minerale, precum si alti nutrienti necesari organismului, pentru a se mentine sanatos. Incercati sa consumati diferite combinatii, pentru a-i asigura organismului nutrientii adecvati. Iata cateva sfaturi in acest sens:

- Consumati fasole, mere, soia, afine si anghinare pentru fibre.
- Aduceti un aport de potasiu in organism, prin consumul de morcovi, banane, cartofi albi, verdeturi si cartofi dulci.
- Luati-va necesarul de vitamina C din kiwi, capsuni, varza, conopida, rosii, portocale, mango si gogosari.
- Asigurati-va aportul de acid folic prin consumul de: spanac, pepene galben, sparanghel, portocale, si fasole.
- Grasimile benefice se gasesc in avocado, masline si nuca de cocos.

4

Detoxifierile de lunga durata:

Consumul de produse organice. Produsele din comert sunt crescute cu ingrasaminte pe baza de chimicale si cu diferite insecticide sintetice, in timp ce produsele organice sunt cultivate folosind ingrasamant natural. Carnea organica nu contine hormoni de crestere, antibiotice daunatoare sau medicamente, in comparatie cu cea provenita de la animalele crescute in ferme industriale.

Consumul de apa. Este esential pentru sanatate sa beti suficienta apa, deoarece aceasta ajuta la mentinerea nivelului de lichide din organism, care ajuta rinichii sa elimine toxinele.

Evitarea alcoolului. Studiile arata ca acesta ale legatura cu declansarea unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul la san. Chiar daca nu trebuie sa renuntati cu totul la alcool, reduceti cantitatea consumata.

Evitarea zaharurilor. Consumul de zahar in exces, in mod regulat, poate provoca cresterea glicemiei, crescand riscul aparitiei unor boli de inima, a diabetului si a unor tipuri de cancer, pe termen lung.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O cura cu suc de lamaie este similara cu dieta de purificare cu suc de portocale. Ambele...
Dieta cu fructe de toamna este un regim de imunizare si detoxifiere pentru sezonul cel mai colorat...
Pentru purificarea organismului, detoxifierea de vara este recomandata de majoritatea dieteticienilor, mai ales ca in acest sezon...