Dieta Oshawa. Slabeste si detoxifica organismul in 10 zile

Dieta Oshawa. Slabeste si detoxifica organismul in 10 zile

Dieta Oshawa sau dieta macrobiotica este o dieta stricta. Pentru a reusi, ai nevoie de multa vointa pe parcursul celor 10 zile cat dureaza aceasta schema nutritionala. Daca vei tine cont pas cu pas de dieta Oshawa, vei reusi sa slabesti, dar si sa cureti trupul si spiritul, prin echilibrarea energiilor yin si yang.

Ce este dieta Oshawa sau macrobiotica

- macrobiotica reprezinta un set de principii universale, ce pot fi aplicate pentru beneficii de ordin fizic, mental, emotional si spiritual.

- in dieta Oshawa, alimentele sunt compuse din energie yin si yang.

- alimentele yang sunt cele compacte, dense, grele, fierbinti, pe cand alimentele yin sunt usoare, reci si dispersate.

- orezul brun, cerealele integrale (orz, mei, ovaz, quinoa, secara) sunt alimente in care yinul si yangul sunt intr-un echilibru aproape perfect.

- rosiile, cartofi, ardei, vanata, spanac, ridichi si avocado nu sunt recomandate in dietele macrobiotice, fiind considerate yin.

Dieta Oshawa - scop

- purificarea spiritului si a trupului.

- peste 90% din populatia globului are energie preponderent yin. Acest fenomen este cauzat de nivelul mare de poluare, toxicitate si pesticide, care face ca majoritatea alimentelor sa fie yin.

- alimentele permise in planul alimentar al dietei Oshawa, fiind neutre, au scopul de restaura echilibrul dintre cele doua energii, yin si yang.

Citeste si: Cum sa slabesti 5 kilograme in 7 zile. Dieta cu patrunjel

Dieta Oshawa - schema

- dureaza 10 zile, perioada in care vei consuma 4 alimente principale. Vei manca respectivele alimente fara restrictii cantitative si le poti prepara in orice combinatie, prin fierbere, coacere, macinare sau sub forma de terci:

- alimentele sunt: grau,orez, mei, hrisca. Ai voie sa condimentezi mancarea cu putina sare.

- pe durata dietei, poti bea doar apa.

- pentru a rezista dietei, trebuie sa mesteci hrana bine, fara sa te grabesti. Altfel, senzatia de foame va fi insuportabila.

- dupa cele 10 zile, intri in etapa intermediara cea in care vei incepe sa intelegi yinul si yangul in toate aspectele sale si vei invata cum sa traiesti o viata in deplin echilibru, in plin acord cu ordinea naturala.

- urmeaza etapa avansata - poti consuma orice aliment, odata ce intelegi principiul yin si yang. Echilibrul fizic si psihic va fi permanent, deoarece sti cum sa contrabalansezi efectul fiecarui aliment.

Important:

- nu prelungi perioada destinata dietei Oshawa! Deficienta de calciu, de B12, de magneziu si de alte vitamine si minerale pot duce la anemie si malnutrititie.

Concluzie:

- dieta macrobiotica ajuta corpul sa se vindece pe cale naturala. Cand organismul nu este plin de toxine, va functiona mai bine si va avea puterea sa se vindece de orice boala. Si poate cel mai important: un organism purificat inseamna o minte limpede, capabila sa ia cele mai bune decizii.

Citeste si: Cum sa slabesti sanatos. Incearca dieta semafor

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si...
Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si...
Dietele restrictive si suplimentele alimentare care promit o pierdere rapida si fara efort in greutate au, de...