- 3 l de apa,
- un litru bors
- 1 kg carne de vita
- o ceapa
- un morcov
- un patrunjel
- o telina
- o mana fasole tucara
-1/4 varza alba mica
- doi cartofi
- doua rosii
- verdeata:patrunjel, marar, leustean
- putina sfecla
- 2 linguri smantana
- un galbenus
- sare dupa gust.
Mod de preparare:
Carnea de vita se spala, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa.
Cand incepe sa fiarba, se spumeaza pana ramane lichidul de fiert limpede.
Se pune tot zarzavatul taiat marunt si se adauga si putina sfecla taiata ca fideaua.
Se adauga borsul fiert separat, verdeata, sare.
Se bate bine in castron galbenusul cu doua linguri de smantana.
Se toarna borsul amestecand incet.
Se serveste cu verdeata proaspata tocata marunt.