Supa crema, numita si consomme se obtine din zarzavat, dar si din alte legume, cum ar fi morcov, fasole boabe, cartofi sau conopida.
In continuare va propunem o supa deasa de fasole boabe.
Ingrediente:
- 4 litri apa,
- zarzavat de supa,
- 300 g fasole,
- o ceapa,
- unt proaspat cat o nuca.
Mod de preparare:
1
Fasolea aleasa si spalata se fierbe intr-o oala cu apa; dupa ce da in clocot, se scurge apa si se toarna alta apa fierbinte.
2
Se adauga un morcov taiat in patru, o ceapa mare si un patrunjel cu frunze. Se lasa sa fiarba pe foc mic.
3
Se incearca daca a fiert luand un bob de fasole si strivindu-l intre degete.
4
Se scoate zarzavatul si se trece prin sita fasolea si ceapa, cat sunt inca fierbinti. Se subtiaza cat trebuie cu zeama lor.
5
Se lasa sa mai dea cateva clocote, amestecand mereu, ca sa nu se prinda de fund.
6
Dupa ce se ia de pe foc, se adauga o bucatica de unt proaspat.
Se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.