Reteta: Supa crema de fasole boabe

Reteta: Supa crema de fasole boabe

Supa crema, numita si consomme se obtine din zarzavat, dar si din alte legume, cum ar fi morcov, fasole boabe, cartofi sau conopida.

In continuare va propunem o supa deasa de fasole boabe.

Ingrediente:

- 4 litri apa,
- zarzavat de supa,
- 300 g fasole,
- o ceapa,
- unt proaspat cat o nuca.

Mod de preparare:

1

Fasolea aleasa si spalata se fierbe intr-o oala cu apa; dupa ce da in clocot, se scurge apa si se toarna alta apa fierbinte.

2

Se adauga un morcov taiat in patru, o ceapa mare si un patrunjel cu frunze. Se lasa sa fiarba pe foc mic.

3

Se  incearca daca a fiert luand un bob de fasole si strivindu-l intre degete.

4

Se scoate zarzavatul si se trece prin sita fasolea si ceapa, cat sunt inca fierbinti. Se subtiaza cat trebuie cu zeama lor.

5

Se lasa sa mai dea cateva clocote, amestecand mereu, ca sa nu se prinda de fund.

6

Dupa ce se ia de pe foc, se adauga o bucatica de unt proaspat.

Se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Considerat cel mai sanatos desert de toamna, din dovleac se obtin diverse preparate, de la el consumandu-se...
O supa crema de gulii poate fi pregatita in orice perioada a anului pentru ca este gustoasa...
Aceasta reteta cremoasa poate fi servita inclusiv copiilor mici incepand cu varsta de 10 luni, cu conditia...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare