Reteta: Supa crema de mazare uscata

Reteta: Supa crema de mazare uscata

Pentru aceasta reteta mazarea se pune la inmuiat din ajun ca sa se fragezeasca.

Ingrediente:

- 4 litri apa,
- 400 grame mazare uscata,
- un morcov mic,
- o ceapa mica,
- o felie de slanina,
- 1/2 lingura unt  sau o lingura ulei,
- 1/2 lingurita zahar,
- sare.

Mod de preparare:

1

A doua zi se schimba apa si se pune la foc mic cu apa rece, sa se incalzeasca cu incetul.

2

Se prajesc putin in unt sau in ulei morcovul, ceapa, patrunjelul si o felie de slanina fiarta, taiate in patratele mici.

3

Toate acestea se adauga in oala cu mazare dupa ce a dat in fiert.

4

Se sareaza si se lasa sa fiarba aproape doua ore.

5

Se trece prin sita si se subtiaza cu zeama din oala, adaugand apa, daca este nevoie.

6

Se pune zaharul. Se lasa sa mai fiarba, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de fund.

7

Cand este gata, se adauga putin unt proaspat sau o lingura de smantana si, daca avem, putina mazare verde conservata.

Se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Considerat cel mai sanatos desert de toamna, din dovleac se obtin diverse preparate, de la el consumandu-se...
O supa crema de gulii poate fi pregatita in orice perioada a anului pentru ca este gustoasa...
Aceasta reteta cremoasa poate fi servita inclusiv copiilor mici incepand cu varsta de 10 luni, cu conditia...