Supa de morcovi, ca si toate supele de zarzavat, se poate pregati, in lipsa de zeama de carne, cu apa in care am fiert alt zarzavat, de pilda, fasole boabe sau verde, conopida, sparanghel, mazare etc.
Se poate face si numai cu apa, iar pentru bebelusi se poate adauga lapte formula.
Ingrediente:
- 3 litri apa,
- ½ lingura de unt topit,
- 500 g morcov,
- o ceapa,
- 4 cartofi mari,
- ½ lingurita de zahar,
- sare
- unt proaspat (cat o nuca).
Mod de preparare:
1
Se taie morcovii felii subtiri si se inabusa intr-o cratita cu untul si ceapa taiata de asemenea felii subtiri.
2
Cand morcovul a inceput sa se inmoaie, se pune sarea, zaharul si cartofii, curatati si taiati felii; se toarna atat lichid cat sa cuprinda bine tot zarzavatul.
3
Se acopera si se lasa sa fiarba trei sferturi de ora la foc mic.
4
Se trece zarzavatul prin sita se adauga din zeama cat trebuie si se lasa sa mai dea cateva clocote.
5
Se pune o bucata de unt proaspat cat o nuca in supa luata de pe foc.
Mod de servire:
Se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.
Aceasta supa crema poate fi preparata inclusiv bebelusilor, incepand din luna a saptea de viata.