Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca nu consumi carne, dar in schimb mananci oua si smantana, noi iti propunem o reteta de supa de rosii consistenta.
Daca nu consumi carne, dar in schimb mananci oua si smantana, noi iti propunem o reteta de supa de rosii consistenta.
Ingrediente:
- 1 1/2 kg rosii,
- 3 linguri orez,
- un galbenus,
- 2 linguri smantana,
- 2 litri apa,
- sare,
- o lingurita zahar.
Mod de preparare:
Se pun intr-o oala rosiile spalate si taiate bucati, cu putina sare.
Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o lasa singure.
Cand s-au inmuiat bine, se trec prin sita si se subtiaza cu zeama in care a fiert zarzavatul.
Se pune zaharul, orezul si se lasa sa fiarba bine, se potriveste de sare.
Inainte de a fi servita, se drege supa cu un galbenus si cu doua linguri de smantana.
Mod de servire:
Supa se consuma atat calda, cat si rece.
Ponturi:
- Orezul poate fi inlocuit cu arpacas muiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai usor.
- Aceasta reteta se prepara in special vara, cand se gasesc pe piata rosii proaspete. In sezonul rece, se pot folosi rosii din conserve sau chiar suc de rosii.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.