Calorii, alimentatie

Lista articolelor despre calorii si alimentatie pe AflaCum.ro

Articole despre calorii si alimentatie

Citeste cele mai noi articole despre calorii si alimentatie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre calorii si alimentatie, pe AflaCum.ro!

Cresterea burtii este un fenomen comun, atat in randul barbatilor, cat si a femeilor, care apare adesea la varsta cand rata metabolismului scade.

Acest lucru cauzeaza acumularea de grasime din surplusul de calorii, la nivelul taliei. In cazul barbatilor caloriile in plus rezulta adesea din consumul excesiv de bere.

Iata ce puteti face ca sa scapati de burta:

Omul modern traieste intr-o societate in care totul se misca intr-un ritm coplesitor. Tocmai de aceea nu e simplu sa duci o viata sanatoasa. Spre exemplu, e posibil sa nu prea ai timp sa gatesti, iar alimentele facute repede si nesanatos pot deveni rapid o ispita. Exista, din fericire, cateva trucuri care te vor ajuta sa reduci/renunti la mancarea nesatoasa, de tip junk food.

Cum sa mananci sanatos cu minimum de efort:

1. Adauga fasole alba in urmatorul smoothie. Cele doua pare ca nu se potrivesc. Nu e deloc asa! Poti completa curcubeul alimentar dintr-un smoothie folosind boabe de fasole. Acestea vor oferi organismului tau multi macronutrienti si proteine. Asadar, data viitoare cand amesteci diferite fructe, nu uita de fasolea magica!

Daca intentionezi sa slabesti, probabil primul gand care iti vine in minte este sa te apuci de alergat. Nu e rau deloc! Totusi, s-ar putea sa ai timp limitat la dispozitie sau sa ai ceva probleme fizice, cum ar fi cele articulare. In oricare dintre aceste situatii, trebuie sa cauti alternative. Iar ele exista!

O alergare de jumatate de ora inseamna eliminarea a 298 calorii. Asta daca viteza medie este de 8 km/h. Iata care ar fi alternativele, unele chiar mai eficiente:

1. Saritura cu coarda - 372 calorii. Acesta nu este doar un joc popular pentru copii, ci si un exercitiu obisnuit printre sportivii de performanta. Saritura cu coarda ajuta la coordonare si sincronizare, dar reprezinta si un excelent exercitiu cardio. Poti s-o faci in felul tau. Nu exista un exercitiu prestabilit pentru saritura cu coarda!

Ai o durere de dinti? Ai suferit o interventie chirurgicala la nivelul gurii? Esti in varsta si dintii nu prea te mai ajuta? Sau poate ai gingiile inflamate? Daca te afli intr-una dintre aceste situatii, cu siguranta ai probleme mari in a te hrani. Astazi, te invatam cum sa mananci atunci cand nu poti mesteca alimentele.

Cum si ce sa mananci cand nu poti mesteca si/sau inghiti:

- consuma alimente cremoase sau lichide – paste, terci, fructe moi si supe trecute prin blender;

Dietele aproape ca au devenit o banalitate in societatea moderna, atat de multe si folosite sunt. Acest fenomen are si efecte pozitive cat si negative. Daca nu constientizezi care dieta e potrivita pentru tine, risti chiar sa te imbolnavesti. In schimb, daca alegi dieta ce te favorizeaza, slabitul este asigurat, iar organismul nu are de suferit. Astazi, iti prezentam dieta hipocalorica, o metoda recomandata de foarte multi experti in sanatate.


Ce este dieta hipocalorica? Dieta hipocalorica este aceea in care consumi mai putine calorii decat arzi. Practic, vei reduce caloriile zilnice/ mancarurile cu multe calorii, in functie de cerintele metabolismului tau. Foarte important, in aceasta dieta, este echilibrul intre cantitatea de energie utilizata si caloriile consumate.

Cum sa aplici dieta hipocalorica? Tine cont de aceste aspecte:

Ai auzit, probabil, de Eugenia Davidasvili, cunoscuta ca Djuna (Giuna). Ea a devenit celebra datorita tratamentelor sale foarte eficiente, dar si a acuratetei diagnosticelor sale.

Astazi, o sa va prezentam alimentele intocmai cum le-a clasat celebra Djuna(nascuta in 1949, decedata in 2015). Aceasta a clasificat alimentele in 3 mari categorii:

1. carne, peste, zeama de carne, oua, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (seminte), vinete.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice masa ar trebui sa reprezinte un adevarat aliat pentru sanatate. Din pacate, nu prea se intampla,...
Alimentatia sanatoasa reprezinta un subiect foarte discutat, in ultimii ani. Ce mancam, cum mancam, cat mancam astfel...
Gustarile dintre mese pot atrage dupa sine cresterea in greutate si implicit o serie de afectiuni. Iata...
Poti sa pierzi in greutate si fara sa urmezi o dieta! Pentru asta trebuie sa iti schimbi...
Este foarte important ca alimentatia copiilor sa fie una sanatoasa si echilibrata, pentru ca acestia sa se...
O mare parte din populatie se confrunta cu problema kilogramelor in plus si multi oameni incearca diferite...