Ciuperci, sfecla

Lista articolelor despre ciuperci si sfecla pe AflaCum.ro

Articole despre ciuperci si sfecla

Citeste cele mai noi articole despre ciuperci si sfecla publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ciuperci si sfecla, pe AflaCum.ro!

Salata de sfecla cu ciuperci este o minunatie gastronomica, usor de facut, foarte gustoasa,  foarte bogata in vitamine si o optiune numai buna pentru perioadele de post.

Ingrediente:

- 4 sfecle mici(2 medii sau una mare);

Ai cumparat o caserola de ciuperci, dar nu ai apucat sa faci o mancare din ele? Exista riscul ca ciupercile sa se invecheasca. Asta daca nu stii sa le pastrezi. Exista cateva metode simple prin care poti mentine prospetimea unor astfel de minunatii culinare.

Cum sa mentii ciupercile proaspete. Nu le spala inainte de a le depozita! Ciupercile absorb umezeala rapid, ceea ce le face sa se altereze mai repede. Spala-le doar inainte de a le gati.

Cum sa mentii ciupercile proaspete. Foloseste un prosop de hartie. Pune ciupercile intr-o punga de hartie sau intr-un recipient acoperit cu un prosop de hartie. Acesta va absorbi umezeala si va preveni mucegaiul.

Cultivarea ciupercilor in sistem hidroponic nu este la fel de comuna precum in cazul altor plante, insa exista metode eficiente care combina tehnologia hidroponica cu cerintele specifice ale ciupercilor. Despre toate acestea in cele ce urmeaza.

Cum sa cultivi ciuperci in sistem hidroponic. Alegerea speciei. Nu toate ciupercile se potrivesc cu tehnologia hidroponica. Speciile potrivite pentru acest sistem sunt:

- Pleurotus (bureti, ciuperci Pleurotus ostreatus) – cel mai popular pentru cultivare hidroponica.

Ai pofta de o supa nu foarte consistenta, dar hranitoare, care sa te racoreasca in zilele toride de vara? Daca da, aceasta reteta e pentru tine! Iti prezentam o supa de sfecla facuta dupa o reteta speciala.
Supa folositoare de sfecla rosie, pe baza de chefir (fara fierbere). Are un gust unic! Este

Supa de sfecla. Ingrediente:

- 2 sfecle rosii mari;

Sfecla rosie in gradina? O idee excelenta pe care trebuie sa o pui in practica, daca nu ai facut-o deja. Aceasta radacinoasa cu gust aparte, este o sursa nemaipomenita de vitamine, antioxidanti si minerale. Sfecla rosie nu e dificil de crescut, daca tii cont de niste pasi suficient de simpli.

Cum sa cultivi sfecla rosie. Pasi:

1. Alege terenul. Sfecla rosie se dezvolta optim in conditii de lumina naturala. Are nevoie de circa 6-7 ore de soare pe zi. Solul trebuie sa fie aerat si bine drenat.

Sfecla este o radacinoasa foarte populara, deoarece contine o multime de vitamine si minerale benefice. Se foloseste, de asemenea, intr-o multitudine de retete, iar atunci cand este gatita corespunzator ofera o aroma bogata. Exista multe moduri de a pregati sfecla, dar una dintre cele mai sanatoase metode este fierberea, care inmoaie radacina, fara a-i reduce din proprietati.

Cum sa cureti sfecla cruda:

- alege sfecle de aproximativ aceeasi dimensiune, pentru a teasigura ca se vor gati uniform. Sfecla mai mare se gateste mai greu decat cea mica. Nu folosi sfecla invinetita, cu prea multe pete sau cu coaja uscata, deoarece este trecuta si nu mai are aceeasi calitate;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice gospodina stie sa prepare salata de sfecla. In cele ce urmeaza nu vom vorbi, insa, despre...
Lupta cu kilogramele este una dintre marile probleme pentru femeia moderna! Stresul, viata dezordonata si alimentatia nesanatoasa...
Multe femei adopta diferite diete, mai ales dupa ce trec de 30 ani. Unele masuri de alimentatie...
Ciupercile sunt considerate de multi nutritionisti o comoara ascunsa a naturii. Sunt sarace in calorii, dar contin...
Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al...
Carnea de curcan este foarte sanatoasa si saraca in colesterol. Un motiv excelent sa gatesti cat de...