Ciuperci, sfecla

Lista articolelor despre ciuperci si sfecla pe AflaCum.ro

Articole despre ciuperci si sfecla

Citeste cele mai noi articole despre ciuperci si sfecla publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ciuperci si sfecla, pe AflaCum.ro!

Salata de sfecla cu ciuperci este o minunatie gastronomica, usor de facut, foarte gustoasa,  foarte bogata in vitamine si o optiune numai buna pentru perioadele de post.

Ingrediente:

- 4 sfecle mici(2 medii sau una mare);

Sfecla este o radacinoasa foarte populara, deoarece contine o multime de vitamine si minerale benefice. Se foloseste, de asemenea, intr-o multitudine de retete, iar atunci cand este gatita corespunzator ofera o aroma bogata. Exista multe moduri de a pregati sfecla, dar una dintre cele mai sanatoase metode este fierberea, care inmoaie radacina, fara a-i reduce din proprietati.

Cum sa cureti sfecla cruda:

- alege sfecle de aproximativ aceeasi dimensiune, pentru a teasigura ca se vor gati uniform. Sfecla mai mare se gateste mai greu decat cea mica. Nu folosi sfecla invinetita, cu prea multe pete sau cu coaja uscata, deoarece este trecuta si nu mai are aceeasi calitate;

Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 300 gr de carne de porc;

Orice gospodina stie sa prepare salata de sfecla. In cele ce urmeaza nu vom vorbi, insa, despre clasica salata de sfecla, care se poate conserva pentru iarna, ci de o varianta mai rafinata ce are in compozitie nuci si fenicul.

Ingrediente:

-50 g de nuci prajite si tocate;

Lupta cu kilogramele este una dintre marile probleme pentru femeia moderna! Stresul, viata dezordonata si alimentatia nesanatoasa sunt principalele cauze ale obezitatii. Daca vrei neaparat sa slabesti, din fericire, nu trebuie sa te infometezi!

Exista alimente pe care le poti manca din belsug fara sa te ingrasi. Iata 10 dintre acestea:

1. Oua. Pot fi mancate in orice moment al zilei fara riscul de a lua in grutate. E preferabil sa le consumi fierte, nu prajite!

Multe femei adopta diferite diete, mai ales dupa ce trec de 30 ani. Unele masuri de alimentatie dau roade, fara efecte secundare grave, altele sunt adevarate pericole pentru sanatate. Nu trebuie sa exagerezi! Acum ai o modalitate simpla si eficienta de a scapa de kilogramele nedorite. Trebuie doar sa respecti caracteristicile unor alimente.

Dieta pe care ti-o propunem nu este una clasica. De fapt, nu este o dieta propriu-zisa, ci o metoda ideala de a recunoaste aimentele pe care le consumi. Specialistii au numit-o dieta semafor, adica o claisificare a alimentelor: verde, galben si albastru. Iata ce presupune:

Verde - alimentele pe care le poti consuma oricand cu mare incredere: peste alb, pui, lactate cu grasime, orez brun, grapefruit, mandarina, portocale, kiwi, salata, spanac, ciuperci, fasole verde, ceapa, usturoi, ardei, praz, capsuni, zmeura, ananas, cirese.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al...
Carnea de curcan este foarte sanatoasa si saraca in colesterol. Un motiv excelent sa gatesti cat de...
Galbiorii sunt bogati in vitamina D, la fel ca toate ciupercile. Vitamina D este cunoscuta pentru proprietatile...
Ciupercile uscate sunt pline de savoare, se pot folosi in multe feluri de mancare (supe, rizoto, paste)...
Hreanul, denumit stiintific Armoracia rusti­cana, este ruda mustarului, a conopidei si a verzei. Aceasta radacina cu gust...
Sfecla rosie este un aliment medicament cu beneficii miraculoase pentru ficat. Recomandata in numeroase afectiuni, sfecla rosie...