Dezechilibru hormonal, ingrasare

Lista articolelor despre dezechilibru hormonal si ingrasare pe AflaCum.ro

Articole despre dezechilibru hormonal si ingrasare

Citeste cele mai noi articole despre dezechilibru hormonal si ingrasare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre dezechilibru hormonal si ingrasare, pe AflaCum.ro!

Cresterea in greutate poate fi provocata atat de alimentatie si stil de viata, cat si de anumite dezechilibre ale organismului. Daca ai o dieta sanatoasa si faci sport, dar nu poti scapa de kilogramele in plus, e cazul sa consulti medicul.

Ca element ajutator, iti prezentam o lista de cauze externe ale cresterii in greutate. Ne referim la anumite dezechilibre hormonale.

1. Glandele suprarenale sunt responsabile cu lupta impotriva stresului. Daca esti prea stresat, poate aparea un dezechilibru hormonal, ceea ce va duce la diferite disfunctii. Suprarenalele genereaza, de asemenea, cortizol(hormonul stresului). Un exces al acestui hormon duce la ingrasare.

Multi oameni cu job de birou se confrunta, inevitabil, cu problema cresterii in greutate. Statul in sezut pe termen lung poate avea efecte fiziologice negative. De aceea trebuie sa acorzi atentie pauzei de masa si nu numai.

De ce te ingrasi la locul de munca si cum poti sa eviti aceasta situatie:

Mananci din complezenta, chiar si cand esti satul/a. E ziua de nastere a unui coleg sau a unei colege? Sigur aduce macar cateva prajituri la birou! Tentatia de a gusta e mare, chiar si doar pentru a-ti arata respectul pentru sarbatorit/a. S-ar putea, astfel, sa nici nu observi cum acele felii mici de pe farfurie se transforma in centimetri in plus pe talie.

Guma de mestecat e folosita de oameni inca din urma cu 5000 ani! Astazi, ne ajuta la ingrijirea dintilor si ne poate ajuta chiar sa slabim! Folosita, insa, in exces ne poate...ingrasa si chiar poate provoca alte probleme serioase. Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Probleme cauzate de consumul in exces al gumei de mestecat:

Masticarea excesiva poate determina marirea muschilor maxilarului. Specialistii avertizeaza ca, daca mesteci guma prea mult, acest obicei iti poate schimba trasaturile fetei. De exemplu, cineva se poate trezi cu o linie maxilara patrata! in plus, muschii fetei sunt suprasolicitati prin masticare excesiva, ceea ce poate provoca dureri de cap, in special in randul adolescentilor.

Ingrasarea este asociata, in general, alimentatiei nesanatoase. Din nefericire, nu e singura cauza a acumularii kilogramelor. Despre acestea in cele ce urmeaza. Greutatea corporala poate fi afectata de urmatorii factori, chiar daca faci sport si mananci sanatos:

 

1. Nivel mare de stres. Nivelul de cortizon(hormonul stresului) creste peste masura, incercand sa protejeze impotriva stresului. Pe termen scurt, e de bine; pe termen lung, se vor depune kilograme, deoarece ritmul circadian(ciclu de aproximativ 24 de ore al proceselor biochimice, fiziologice sau comportamentale ) este afectat.

Slabeste si mentine-te! Este expresia pe care o auzim frecvent in multi media. O gramada de diete te invata cum sa pierzi kilogramele in plus. E firesc, deoarece obezitatea chiar e o problema in societatea actuala. Insa, nu toata lumea se ingrasa atunci cand are anumite probleme. Unele persoane slabesc peste masura cand sunt lovite, spre exemplu, de stres. Pentru acestea din urma, ne-am gandit sa oferim cateva idei despre cum ar trebui sa se ingrase.

Cum sa te ingrasi. Dieta asta nu da gres:

- creste numarul caloriilor ingerate in timpul zilei. Trebuie sa faci asta controlat, nu mancand tot ce iti trece prin minte. Altfel, risti sa dereglezi nivelul de colesterol si sa ai o proasta digestie, iar pe termen mediu poti ajunge in cealalta extrema: obezitatea;

Greutatea corporala este esentiala pentru sanatate dar si pentru aspect. Pentru a nu deveni supraponderala trebuie sa ai o viata echilibrata, cu o alimentatie sanatoasa, miscare si cat mai putin stres. Pentru un mai bun control, poti raporta greutatea corpului si la inaltime.

Conform majoritatii specialistilor in nutritie greutatea corporala a unei femei ar trebui sa se opreasca in jurul valorii de 80 kilograme. Dar sa vedem care este greutatea optima a femeii in functie de inaltime:

- 137 cm - 28.5 - 34.9 kg;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

N-ai mai mancat de mult fast-food si dulciuri? Faci sport in mod regulat si tot nu scapi...
Alimentatia sanatoasa reprezinta un subiect foarte discutat, in ultimii ani. Ce mancam, cum mancam, cat mancam astfel...
Hemoragia uterina este o boala care apare ca urmare a unui dezechilibru hormonal. Alte cauze frecvente vinovate...