Familista, familie

Lista articolelor despre familista si familie pe AflaCum.ro

Articole despre familista si familie

Citeste cele mai noi articole despre familista si familie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre familista si familie, pe AflaCum.ro!

Femeia familista sau femeia de casa, asa cum de multe ori este numita in mod eronat, nu trebuie sa se comporte ca si cum a renuntat la sine. A avea o familie inseamna reciprocitate, sentimente impartasite, atributiuni impartite in asa fel incat niciunul dintre membri familiei sa nu se simta lezat sau in inferioritate.

1. Alege-ti calea. De multe ori, femeia casatorita simte ca renunta la propria viata atunci cand nu mai face fata indatoririlor ce i se impun in timp. Daca vrei sa te casatoresti, trebuie sa stii ca nu exista un anumit set de reguli privitoare la o familie. Sigur, exista multe preconceptii legate de celula de baza a societatii, insa asta nu inseamna ca acestea iti arata si calea potrivita. Multe dintre regulile gresite pleaca din atentia exagerata pentru ceea ce spun, ce vor altii. Pentru a fi cu adevarat fericita in sanul unei familii e bine sa faci frecvent ceea ce crezi, nu ceea ce iti transmit terte persoane. Pe scurt, indeplineste-ti indatoririle fara sa depinzi de altii.

Asadar, nu te ghida dupa stereotipuri si asteptari, ci dupa felul in care consideri ca lucrurile merg bine in familia ta.

Oamenii sunt biologic creati sa se simta atrasi de bebelusi, de fetele lor adorabile si de gesturile lor dragalase. Unii doresc atat de tare sa vada aceste figuri in jur, incat fac o multime de copii. A avea unul, trei, cinci sau chiar sapte copii nu e deloc surprinzator, insa exista familii mult mai numeroase, care au devenit chiar celebre. Despre acestea, in materialul urmator.

Cele mai numeroase familii devenite celebre:

1. Ziona. Tatal Ziona s-a nascut in India si s-a casatorit cu prima sa sotie, Zathiangi, la 17 ani. Are o familie cu 39 sotii si 94 copii! Familia este atat de numeroasa incat membrii sai pot consuma pana la 200 kilograme de orez si 130 kilograme de cartofi pe zi! Ziona & co locuiesc intr-o cladire cu 100 camere si se hranesc din productie proprie:  cresc animale si cultiva pamantul. Tatal Ziona este, de asemenea, liderul sectei crestine numita Chana pawl. Acesta are credinta ca, in curand, va guverna lumea impreuna cu Iisus...

Socrii reprezinta, pentru multi dintre noi, o adevarata spaima sau, macar, o provocare dificila. Relatia cu acestia, cu parintii partenerului de viata, devine, in multe situatii, tensionata. De ce? In principal, datorita lipsei de incredere; una reciproca, in general. Cum rezolvi aceste nedorite tensiuni? Afla din randurile de mai jos.

Relatia cu socrii, in stransa legatura cu relatia partenerului/ei tau/le de viata cu parintii sai. Daca persoana pe care ai ales-o sa iti fie aproape tot restul vietii, e la un nivel crescut de dependenta fata de parintii sai, apar problemele. El/ea le va permite socrilor tai sa isi bage nasul in viata voastra de cuplu, mai mult decat e cazul. Tensiunile se isntaleaza usor-usor. Apar chiar sentimente precum gelozia, creata de ideea baiatul/fata lui mama.

Construieste relatia cu socrii, chiar daca nu e usor. Pentru a evita tensiunile, incearca sa porti o discutie cu partenerul/a de viata. Oricat ar fi de dependent/a de parinti, trebuie sa inteleaga faptul ca a inceput o viata noua, ca si-a intemeiat o familie. In plus, incearca sa comunici cu socrii in limite decente, chiar daca nu le impartasesti mereu ideile. Nu e bine sa pui persoana iubita la mijloc: intre tine si parintii sai.

Intr-o societate in care oamenii se vaita ca altii iau decizii pentru ei, e important sa stii ce e manipularea si cum poti s-o eviti. Din pacate, in mod cotidian suntem inconjurati de persoane care incearca sa ne manipuleze. Unii oameni o fac perfect constient si reprezinta un pericol major, altii inconstient(prieteni, familie) din dorinta de-asi pune amprenta in vietile persoanelor dragi.

Prin natura noastra, manipulam si suntem manipulati. Important e sa nu o facem cu un scop ascuns, care sa produca rau persoanelor din jurul nostru.

Exista cateva reguli(sfaturi) care te vor ajuta, cu siguranta, sa identifici manipularea si sa o eviti, pe cat posibil.

Cancerul de creier se manifesta sub forma unor mici tumori maligne pe creier sau in preajma acestuia.

Iata cum pate fi prevenita aceasta boala:

Informati-va cu privire la principalii factori de risc:

Daca vi se pare ca lucrurile merg prost si ca nu mai puteti gasi solutii la problemele care va inconjoara zi de zi este cazul sa faceti ceva pentru  a va schimba viata.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Ganditi-va de ce si cum vreti sa va schimbati viata. Gasiti un scop al schimbarii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Atat viata profesionala, cat si cea personala implica mult timp si efort. Daca aveti un loc de...
Chiar daca mama este adeseori cea care se ingrijeste de copii si de casa in general, in...
In afara de pastrarea curateniei in casa, de asemenea trebuie sa va asigurati ca miroase bine. Acest...
Desi criza financiara a lasat un gol adanc in buzunarele oamenilor, dupa valurile de concedieri si scumpiri...
Daca simti ca esti coplesit de munca ta si ca mersul la job in fiecare zi e...
Fiecare om este un mic atom in aceasta lume, iar acea particula reprezinta pentru cineva intregul Univers,...