Fructe, alimente

Lista articolelor despre fructe si alimente pe AflaCum.ro

Articole despre fructe si alimente

Citeste cele mai noi articole despre fructe si alimente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fructe si alimente, pe AflaCum.ro!

Alimentele sunt modificate genetic pentru a deveni mai rezistente la virusi, pentru a li se imbunatati valoarea nutritiva sau pentru a putea fi cultivate in diferite conditii climatice, insa pot fi foarte daunatoarea consumatorilor.

Iata cum puteti evita acest tip de alimente:

Consumati alimente 100% organice, etichetate ca atare.

Vitamina C ne intareste sistemul imunitar, fiind cunoscuta si sub numele de acid ascorbic si reprezentand un antioxidant esential pentru absorbtia altor vitamine, ajutand, totodata, la formarea colagenului din muschi, tendoane si ligamente.

Vitamina C este folosita, de asemenea, in tratarea racelilor si a altor afectiuni. Iata ce alimente au un continut mare de vitamina C:

Fructele ( in special citricele) sunt alimentele cu cel mai mare continut de vitamina C si nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a oricarei persoane. Este bine de stiut ca exista fructe cu un continut mult mai mare de vitamina C decat portocalele, cum ar fi: kiwi, guava sau grefruitul.

Esti un mic producator de fructe si legume? Daca da, probabil iti castigi existenta din aceasta activitate. O faci, insa, cu eficienta sporita? Ai la indemana un depozit suficient de mare si de bine pus la punct pentru ca marfa sa reziste cum trebuie pana la vanzare? Probabil ca te-ia intrebat deja toate acestea. In cazul in care nu ai gasit un raspuns adecvat, iti dam o mana de ajutor!

Cum sa depozitezi corect fructele si legumele:

Alege un loc pentru depozitare. Spatiul pentru depozitare trebuie sa fie potrivit. Ai avea nevoie de un depozit/camera separata. In cazul in care nu ai la indemana aceasta posibilitate, poti improviza: transforma un spatiu acoperit precum un garaj in depozitul pentru fructe si legume de care ai nevoie. Ideea este sa izolezi bine locul, protejandu-l impotriva umiditatii si a schimbarilor bruste de temperatura.

Cand intri intr-un magazin, dupa o lunga zi de lucru, ultimul lucru pe care il doresti este sa citesti ingredientele de pe ambalaj. E valabil pentru cei mai multi dintre noi! Din pacate, nu procedam bine! Ar trebui sa citim eticheta; sa o citim chiar cu mare atentie! In multe dintre produse, se ascund pericole pe care ar fi bine sa le evitam.

Studiile arata ca doar 15% dintre oameni acorda suficienta atentie informatiilor nutritionale de pe produsele pe care le cumpara. Acest comportament le permite anumitor producatori sa foloseasca strategii de marketing inselatoare, pentru a creste vanzarea. Iata cateva exemple de tactici prin care se incearca ascunderea adevarului cu privire la anumite produse alimentare:

1. Mancarea pentru bebelusi poate avea mai mult zahar decat scrie pe eticheta! Cand vine vorba de alimente pentru copii, produsele promovate sunt cele pe care scrie mai sanatos. In realitate, nu prea avem de-a face cu un aliment sanatos. Mancarea respectiva poate avea un continut ridicat de zahar, deoarece care printre ingrediente si fructe, nu doar legume! Cum pe eticheta scrie clar gust de legume, tindem sa credem ca am pus mana pe varianta mai sanatoasa! Astfel de produse sunt, de asemenea, inscriptionate si cu expresia fara zahar, una departe de adevar, pentru ca fructele adaugate inseamna suficient zahar!

Consumul regulat de zaharuri rafinate poate produce numeroase probleme de sanatate. Fructele contin, la randul lor, zahar, dar ofera mai multa valoare nutritiva sub forma de vitamine si fibre. Asadar, macar ocazional e de preferat sa inlocuiesti zaharul clasic cu cel pe care ti-l ofera diferitele fructe! Despre toate acestea, in materialul de mai jos.

Cum sa inlocuiesti zaharul rafinat cu cel din fructe:

Fa un piure de fructe. Pune o banana, ceva smochine si papaya/alt fruct exotic intr-un robot de bucatarie si amesteca pana cand obtii o pasta uniforma. Poti coace fructele putin inainte, daca doresti. Adauga piureul obtinut in retetele preferate, ca inlocuitor de zahar! Daca o reteta necesita, spre exemplu, o ceasca de zahar, poti folosi o jumatate de cana de piure.

Magazinele alimentare se afla aproape la fiecare colt, in societatea moderna. Varietatea de produse de pe piata ar trebui sa ne usureze situatia, atunci cand facem cumparaturi. In realitate, ne-o ingreuneaza, deoarece nu suntem mereu capabili sa alegem produsele cele mai proaspete.

Cand vine vorba despre produsele alimentare, trebuie sa fii foarte atent/a si sa le verifici, pe cat posibil. Cele mai multe iti ofera semne destul de clare de invechire si chiar alterare(mai ales carnea, fructele si legumele). Iata o lista de produse alimentare si modurile in care acestea trebuie verificate:

Masline. Opteaza pentru maslinele cu samburi. Cele fara samburi sunt , de obicei, umplute cu alte muraturi, schimbandu-si gustul. De asemenea, fara samburi, maslinele se vor inmuia foarte repede, pierzandu-si astfel gustul si aspectul.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii arunca multa mancare pe aproape intreg Mapamondul. Se intampla in zonele cu un nivel de trai...
Rafturile hipermarketurilor si nu numai sunt pline cu diferite produse care pot satisface orice gust. De multe...
Fructele si legumele nu ar trebui sa lipseasca din dieta unui om sanatos! Consumam , insa, intotdeauna,...
Nutritionistii recomanda ca o femeie sa consume maximum 24 grame de zahar pe zi, in timp ce...
Oamenii arunca multa mancare pe aproape intreg Mapamondul. Se intampla in zonele cu un nivel de trai...
Te simti inconfortabil din cauza felului in care mirosi? Daca da, afla ca poti lua masuri. Este...