Gheata fructe, coacaze

Lista articolelor despre gheata fructe si coacaze pe AflaCum.ro

Articole despre gheata fructe si coacaze

Citeste cele mai noi articole despre gheata fructe si coacaze publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gheata fructe si coacaze, pe AflaCum.ro!

Vrei sa mananci ceva racoritor, mai ales in zilele toride de vara? Ai putea incerca o inghetata din comert sau poate vrei ceva natural, facut chiar de tine? Daca alegi a doua varianta, iti prezentam o solutie foarte gustoasa si sanatoasa: gheata de fructe. Ti se pare ciudata denumirea? Incearca reteta! Iti garantam ca iti va placea!

Gheata de fructe. Ai nevoie de:

- mai multe tipuri de fructe( caise, kiwi, struguri, coacaze, capsuni etc)

Coacazii se dezvolta foarte bine in aproape orice tip de sol, daca li se ofera ingrijirea adecvata. De obicei, exista cateva greseli comune ce afecteaza in mod decisiv recolta de coacaze, mai ales daca ne referim la coacazul negru.

Greseli de cultivare a coacazilor.

1. Lipsa de apa. Cocazul are nevoie de umiditate pentru a se dezvolta armonios. Coacazul negru sufera cel mai mult de pe urma secetei. Tufele vor creste cu greutate, in lipsa umiditatii solului, iar fructele vor fi mai putine si mai mici, cu coaja groasa si densa.

Fructele mici se gasesc din plin pe tarabe, in aceasta perioada. Facem referire la mure, zmeura, afine sau coacaze. Te poti delecta cu ele in stare naturala, dar ai putea sa le gusti cu placere si in sezonul rece. Trebuie doar sa le congelezi. Iti aratam cum!

1. Curata fructele si spala-le( murele nu se spala sub jet, deoarece sunt fragile. Pune-le in strecuratoare si scufunda-le in apa de cateva ori).

2. Scurge bine apa, punanad fructele intr-o sita sau pe servetele absorbante.

Coacazele cresc la margine de padure si este cuitivat si in gradini, in special la munte.

Din coacaze negre se prepara diverse dulciuri, iar siropul si dulceata de coacaze sunt cele mai apreciate.

Noi va propunem o reteta de dulceata.

Ingrediente:

- un pahar cu varf de coacaze alese,
- un kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.

Folosit la prepararea budincilor, sufleurilor si a altor preparate dulci, siropul de coacaze se obtine din fructe in amestec cu zahar si suc de lamaie.

Iata cantitatile indicate pentru a obtine sirop de coacaze ca la carte

Ingrediente:

- 1 kilogram coacaze,
- 1,500 kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se strivesc cu mana, intr-un castron, coacaze bine copte.

Pelteaua este un produs alimentar dulce obtinut din suc de fructe fiert cu zahar.

Produsul final are consistenta gelatinoasa, elastica si transparenta, similara cu a jeleului. Zeama pentru pelteaua de coacaze se poate obtine in doua feluri.

In continuare, noi va prezentam ambele variante pentru care este nevoie de aceleasi ingrediente.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.