Gradina, vinete

Lista articolelor despre gradina si vinete pe AflaCum.ro

Articole despre gradina si vinete

Citeste cele mai noi articole despre gradina si vinete publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gradina si vinete, pe AflaCum.ro!

Ai o gradina frumoasa cu sol fertil? Daca da, te sfatuim sa cultivi, pe langa legumele si florile preferate, vinete. Aceste legume din genul Solanum, inrudite cu tomata si ardeiul, sunt gustoase si hranitoare. Cine nu a mancat , macar o data in viata, celebra salata de vinete?!

Asadar, daca vrei sa cultivi vinete in gradina tine cont de sfaturile de mai jos.

Ce soiuri sa folosesti? Alege soiuri pentru gradina. De preferat soiuri romanesti, cele care sunt adaptate la conditiile climatice din tara noastra.

Credem ca nu exista gospodar sau gospodina din Romania care sa nu pregateasca macar putina zacusca atunci cand frunzele ingalbenesc si toamna cu a sa cromatica ne viziteaza. Daca esti hotarat/a si anul acesta, ti-am pregatit o reteta aparte, fara coacere si fara sterilizare!

Zacusca de vinete. Ingrediente(pentru circa 3,5 kilograme):

- 2 kilograme de vinete;

In gradina este cam tot timpul ceva de facut; chiar si in lunile geroase. Ce sa mai vorbim despre primavara sau vara?! De exemplu, in luna mai, gradinarii au un calendar foarte aglomerat. Iata pe scurt care sunt activitatile specifice lunii mai in gradina.

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai. Plantarea rasadurilor. Cum frigul persista chiar si in aprilie, rasadurile se pun in gradina in luna mai. Tine cont de temperatura atunci cand plantezi in mediu extern. Sunt plante precum ardeiul care rezista cu greu la temperaturi sub 10 grade. E timpul, asadar, pentru plantarea diverselor rasaduri, cum ar fi rosiile, ardeii, vinetele, castravetii si chiar plantele aromatice, precum busuiocul.

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai. Ajutarea plantelor cataratoare. Fasolea si mazarea trebuie sustinete cu araci, daca nu sunt plantate in zone cu gard.

Romanii sunt, in general, mari iubitori de vinete. Le consuma intr-o diversitate de retete, de la salata de vinete pana la mancarea de vinete. Multi pun aceste legume delicioase si la conserva pentru iarna. Despre aceasta metoda vom scrie azi. Iti prezentam o reteta de vinete la borcan care, foarte probabil, va intra pe lista ta de favorite.

Vinete la borcan. Ingrediente pentru 2,5 litri:

- 3 kilograme de vinete;

- 300 mililitri de ulei rafinat de floarea-soarelui;

Vinetele proaspete pot fi congelate pentru a fi gatite chiar si dupa un an! Pentru a congela legumele cu succes, e necesar sa le cureti, sa le tai rondele si sa le oparesti. Iata ghidul complet pentru congelarea vinetelor.

Cum sa congelezi vinetele:

1. Alege vinete proaspete. Cu cat vinetele sunt mai proaspete, cu atat vor rezista mai bine si mai mult la congelator. Legumele alese ar trebui sa fie coapte, dar sa nu aiba seminte pe deplin mature. Cauta vinete care au o nuanta uniform intunecata. Nu folosi legume moi sau cu pete deschise la culoare. Soiurile traditionale negre sunt mai rezistente la congelator decat soiruile violet. Toate pot fi congelate, insa cele violet se vor inmuia mai repede. Asta nu te va impiedica, insa, sa le gatesti cu succes! Daca nu poti congela imediat vinetele, pastreaza-le la frigider. Nu uita, insa: cu cat le congelezi mai rapid, cu atat vor fi mai rezistente.

Vanata (patlageaua vanata sau Solanum melongena) este o leguminoasa din specia Solanum, originara din India de sud si Sri Lanka. Fructul ei alb sau violet se consuma din vechi timpuri. Mâncarea de vinete sau salata de vinete sunt retetele preferate de romani, indiferent de anotimp. Ti s a intamplat, uneori, sa simti un gust amar in mancarea pe baza de vinete? Probabil ca da... Nu e o situatie deloc placuta, mai ales daca ai musafiri...

De ce se amarasc vinetele?

Varsta. Vinetele devin amare din cauza excesului de alcaloizi. Acesti compusi ce constau, in principal, din atomi de azot produc reactii toxice atunci cand se regasesc in cantitati mari in vinete. Se intampla cand vanata imbatraneste peste masura. Totusi, in cantitati mici, alcaloizii au proprietati anticancerigene. Asadar, cand alcanoizii se inmultesc peste masura, vanata se amaraste! Mai mult, vinetele in aceasta stare  sunt periculoase pentru persoanele care sufera de: guta, osteoporoza sau artrita!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iunie inseamna, intotdeauna, inceperea, in mod oficial, a sezonului de vara. E luna cireselor inima-de porumbel si...
Vinetele sunt un deliciu indiferent in ce perioada a anului le consumi. Iarna, insa, nu e sezonul...
Vinetele nu sunt neaparat pretentioase la sol, insa fara un nivel adecvat de umiditate nu se vor...
Iulie vine cu multa caldura, dar si cu destula treaba in gradina. Ai de cules, in primul...
Iti plac vinetele? Ar trebui sa incerci si alte retete in afara de clasica salata de vinete...
Gradina este locul in care depui mult efort, dar unde te simti cel mai bine, deoarece se...