Mamaliga, varza acra

Lista articolelor despre mamaliga si varza acra pe AflaCum.ro

Articole despre mamaliga si varza acra

Citeste cele mai noi articole despre mamaliga si varza acra publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mamaliga si varza acra, pe AflaCum.ro!

Iarna, cand  se pune varza la murat, gospodinele obisnuiesc sa prepare mai des varza acra calita.

Iata o reteta de varza pe care o poti incerca si tu:

Ingrediente:

Pizza, stim cu totii, isi are originea in Italia. Retetele de la mama lor s-au raspandit cu repeziciune in intreaga lume, iar pizza a devenit un brand international. Astazi, n-o sa iti vorbim despre clasicele quattro stagioni sau margherita, ci despre o reteta cu puternic iz romanesc: pizza cu blat de mamaliga!

Ingrediente:

- 100 g de faina de malai;

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului.

Folosita la sarmale, varza calita sau consumata ca atare alaturi de alte muraturi, varza acra contine bacterii bune, de aceea acest aliment este considerat un probiotic natural.

Acidul lactic furnizat de bacteriile din varza murata prezinte o multime de beneficii pentru sanatate, ele ajutand organismul sa absoarba mai usor substantele nutritive.

Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt o bomba de sanatate pentru ca detoxifica organismul, il apara de boli si il face mai rezistent impotriva virusilor.

In acest sens, s-a constatat ca femeile din Polonia care consuma aproximativ 30 kilograme de varza acra pe an au cu 50% mai putin boli de natura hormonala cum este cancerul la san.

Totodata s-a constatat ca gogonelele murate ataca virusii heptici, castravetii acrii combat diabetul si regleaza nivelul colesterolului, iar conopida murata stopeaza procesul de imbatranire.

Impreuna, legumele murate contin proprietati terapeutice extraordinare.

O reteta de iarna perfecta pentru vegetarieni este mancarea de varza cu masline.

Ingrediente:

- o varza mare,
- 3 linguri de ulei,
- 150 grame masline,
- o lingurita boia de ardei.

Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne.

Daca vrei sa testezi si tu aceasta reteta apreciata in bucataria romaneasca, vezi cum se prepara.

Ingrediente:

- 1 kg ciuperci,
- 2 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- sare, piper.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Balmusul este o reteta de mamaliga moale cu branza iute. Ingrediente: - 400 grame malai, - 11/2...
Mamaliga cu ochiuri este o reteta simpla si rapida, foarte apreciata de catre romani. Ingrediente: - 400...
Mamaliga fiarta se poate combina cu diverse ingrediente pentru a-i imbogati gustul. Mamaliga cu lapte preparata la...
Pentru mamaliga prajita ai nevoie de aceleasi ingrediente ca la mamaliga fiarta in ceaun. Ingrediente: - 500...
Mancarea de porumbei cu sos este foarte buna cu mamaliga. Ingrediente: - 3 porumbei, - o ceapa...
Aceasta reteta de mamaliga se prepara cu branza iute de burduf, iar dupa fierberea propriu-zisa, mamaliga fiarta...