Masline, sos

Lista articolelor despre masline si sos pe AflaCum.ro

Articole despre masline si sos

Citeste cele mai noi articole despre masline si sos publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre masline si sos, pe AflaCum.ro!

Pentru aceasta reteta cu sos rosu se folosesc 3 porumbei tineri, masline si diverse condimente pentru gust.

Ingrediente:

- 3 porumbei,
- o lingura de untura,
- 2 cesti zeama de carne,
- ½ lingura de faina,
- 12 fire arpagic,
- 150 g masline,
- o frunza de dafin,
- un fir de cimbru,
- sare, piper.

O mancare clasica, intrata in bucataria culinara romaneasca este si puiul cu masline.

Ingrediente:

- un pui mare,
- 2 linguri de ulei,
- 4 felii de paine,
- 4 rosii,
- 150 g ciuperci,
- 100 g masline,
- o lingurita de faina,
- un catel de usturoi,
- un paharel de vin,
- sare.

Preparata la inceput in Italia, Grecia si Turcia, tari in care maslinii se gasesc din abundenta, limba cu masline a fost preluata si de catre romani.

Astazi noi preparam reteta cu iz grecesc, insa cei care doresc, pot adauga la aceasta reteta clasica ciuperci, lamaie sau ierburi aromate, cum este oregano.

Iata o reteta de limba cu masline pentru care este nevoie de aproximativ 2 ore si jumatate ca sa fie gata.

Ingrediente:

Uleiul de masline este considerat, pe buna dreptate, cel mai sanatos ulei alimentar. Are beneficii mai multe decat orice alt  produs din aceasta zona, de la clasicul ulei de floarea-soarelui pana la uleiul de rapita! Stim, insa, cum sa alegem un ulei de masline calitativ? Pentru ca da: nu orice sticla pe care scrie ulei de masline contine un produs de calitate!

Cum sa alegi uleiul de masline:

- virgin / extravirgin. Aceste doua tipuri sunt cele mai sanatoase, dar si cele mai scumpe. Contino multime de grasimi mononesaturate , polifenoli si antioxidanti puternici! Aceste doua tipuri de ulei sunt facute din masline strivite, apoi presate pentru a se obtine uleiul;

Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa de Revelion a romanilor. Ne referim la salata Perla Neagra.

Salata Perla Neagra. Ai nevoie de:

- 200 grame de carne de vita;

Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os si sa se topeasca in gura? Citeste mai departe pentru a afla cum sa gatesti coaste de porc delicioase.

Pasul 1: pregatirea.

Trage membrana de pe coaste. Coastele le cumparam cu o membrana albicioasa, situata pe partea inferioara a carcasei, care se mesteca greu daca o pastrati. Este usor de scos: doar pune degetele sub membrana si trage. Foloseste un cutit daca ai nevoie de ajutor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In loc de ketch-up sau mustar poti prepara in propria bucatarie un sos picant de rosii obtinute...
Daca ai preparat pana acum legume in stil grecesc, incearca si o reteta cu vinete portugheze. Ingrediente:-...
Vinetele cu branza la cuptor pot fi servite la dejun sau la cina, ca aperitiv. Ingrediente: -...
O reteta cu legume diverse foarte apetisanta sunt vinetele impanate Ingrediente: - 6 vinete potrivite, - 4...
Desi au o consistenta mai putin placuta, atunci cand stii sa le prepari ca la carte, bamele...
O reteta de iarna perfecta pentru vegetarieni este mancarea de varza cu masline. Ingrediente: - o varza...