Pasti, cozonac

Lista articolelor despre pasti si cozonac pe AflaCum.ro

Articole despre pasti si cozonac

Citeste cele mai noi articole despre pasti si cozonac publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pasti si cozonac, pe AflaCum.ro!

Cuibul de viespi este un preparat dulce care poate fi consumat in orice moment al zilei. Multi romani il prefera la micul dejun cu o cana de lapte dulce langa.

Ingrediente:

- 400 grame de faina alba;

Toti crestinii ortodocsi sarbatoresc sfinta si luminata sarbatoare a invierii Domnului Iisus Hristos. Traditiile pascale sunt frumoase si foarte interesante. Iata cateva dintre ele.

Conform traditiei, in Sambata Mare in fiecare casa se fac ultimele pregatiri. Gospodinele pregatesc miel si pasca de branza, vopsesc ouale. Pana duminica dimineata nu se mananca de dulce, nu se bea alcool, nu se face galagie, nu se rade tare si nu se injura. In aceasta noapte, romanii se roaga si cugeta asupra semnificatiei Pastelui/

In noaptea Invierii, se spune ca nu e bine sa te culci, deoarece ai putea sa ratezi fericirea de la Dumnezeu. Inainte de a merge la slujba Invierii, credinciosii aranjeaza masa, dar nu stau in jurul acesteia.

Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor este intotdeauna ultima saptamana inainte de Paste. In aceasta perioada, se tin slujbe speciale(Denii) la biserica, iar credinciosii respecta cateva obiceiuri legate de pregatirile de Paste.

Iata cateva traditii pe care e bine sa le respecti in Saptamana Patimilor

Luni(Lunea Mare) - in aceasta zi e programata curatenia de Paste. Romanii scot lucrurile la aerisit, spala rufe, calca si fac reparatiile necesare in casa.

Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult carnea de miel, o poti prepara in orice perioada a anului.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 600 grame de carne macra de miel;

Cozonacul trandafir cu stafide reprezinta o alternativa la cozonacul clasic, datorita aspectului deosebit. Gustos si aromat, acest cozonac este foarte potrivit pentru sarbatori si ocazii festive.

Ingrediente:

- 600 grame de faina;

Cozonacul este unul dintre ingredientele nelipsite de pe masa de Craciun! Astfel, pentru a va asigura ca acesta nu va lipsi de pe masa dumneavoastra, mai jos gasiti 6 retete delicioase de cozonac!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un desert consistent, hranitor si deosebit de aromat este cozonacul pufos cu fulgi de migdale. Acest cozonac...
Cozonacul umplut cu mac este o alternativa a coznacului traditional de casa. Daca pentru aluat se folosesc...
Un cozonac economic de casa este o metoda excelenta de a economisi bani pentru masa festiva de...
Aceasta crema, asa cum ii spune si numele se foloseste la prepararea cozonacului, dar si la umplerea...
Daca aveti prin casa cozonac vechi si nu vreti sa il aruncati, budinca de cozonac este solutia. ...