Rata, mazare verde

Lista articolelor despre rata si mazare verde pe AflaCum.ro

Articole despre rata si mazare verde

Citeste cele mai noi articole despre rata si mazare verde publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre rata si mazare verde, pe AflaCum.ro!

Carnea de pasare in general este foarte buna cu garnitura de legume, iar rata nu face exceptie. Iata o reteta excelenta din carne de rata cu mazare verde.

Ingrediente:

- o rata mijlocie,
- 700 g mazare boabe verde,
- 2 cesti zeama de carne,
- o lingurita de zahar,
- o lingura de unt,
- sare.

Mod de preparare:

Ai in premiera puisori de rata? Probabil te-au cucerit, dar, la fel de probabil, ti-au starnit o curiozitate fireasca. Cate fetite si cati baietei ai in grup? Toti sunt galbeni, pufosi si dragalasi. Cum sa ii diferentiezi in functie de sex? Iti raspundem in cele ce urmeaza.

Cum sa diferentiezi rata de ratoi(cand sunt mici). In aceasta perioada de crestere, e aproape imposibil sa faci diferenta dintre femela si mascul. Atitudinea nu difera, iar din punct de vedere fizic sunt cam la fel. Un semn, totusi, ca ai in grup un barbatel, ar putea fi marimea. Daca unul dintre pui e considerabil mai mare decat ceilalti, atunci sansele sa fie ratoi sunt destul de mari.

Cum sa diferentiezi rata de ratoi(cand se maturizeaza). Dupa 3-4 luni, se contureaza incet si sigur un grup de rate deja adolescente, pornite spre o maturitate fireasca. Puful a fost inlocuit cu pene, asa ca incepem sa cautam diferentele dintre femele si mascul. Ele pot diferi in functie de rasa, insa exista si cateva caracteristici generale care te vor lamuri:

Ciorba de rata se aseamana la gust cu cea de pui, insa e nevoie de mai multa rabdare in pregatirea ei. Daca e preparata cum trebuie,  va oferi un gust de neuitat!

Ingrediente Ciorba de rata:

- maruntaie de rata (aripi, tartita, gatetc);

Daca vrei sa-ti impresionezi invitatii sau vrei sa mananci o delicatesa, incearca reteta piept de rata cu portocale.

Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1/2 piept de rata
- 3 portocale
- 1-2 linguri de miere
- putin unt (cca 25 grame)
- 2 linguri de soia
- 50 ml coniac (poti folosi si un wiski bourbon, daca nu ai coniac)
- sare
- piper.

Mod preparare reteta Piept rata cu portocale:

Pentru aceasta reteta carnea este inlocuita cu slanina fiarta.

Ingrediente:

- 1 kg mazare verde boabe,
- 200 grame arpagic,
- 150 grame slanina fiarta,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de unt.

Ca sa fie gata, mazarea verde trebuie sa fiarba aproximativ 30 de minute la foc iute.

Ingrediente:

- 1 kg mazare boabe, verde,
- 1 litru apa,
- 50 grame unt proaspat,
- o lingurita de zahar,
- o lingurita de marar verde tocat,
- sare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mazarea verde pastai este o reteta de vara usor de preparat. Ingrediente: - 1 kg mazare pastai,...
Indiferent de sezon, anumite legume se gasesc in stare proaspata, iar altele pot fi congelate. Daca iti...
Vara, cand apare mazarea verde, adeptii acestei legume pot prepara o supa crema de mazare boabe cu...
Gasca pe varza este cel putin la fel de gustoasa ca si rata pe varza. Iata cum...
Rata umpluta si servita cu garnitura de castane este o specialitate care poate fi preparata in week-end...
Pentru reteta de rata pe varza se poate folosi atat varza dulce, cat si murata. Noi va...