Slanina, untura

Lista articolelor despre slanina si untura pe AflaCum.ro

Articole despre slanina si untura

Citeste cele mai noi articole despre slanina si untura publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre slanina si untura, pe AflaCum.ro!

Untura se foloseste cu precadere iarna, cand se taie porcul in ajun de Craciun.

Se poate topi pentru pastrat, atat slanina din afara, cat si osanza dinauntrul porcului.

Mod de pregatire:

Untura de de bursuc! Poate ti se pare o gluma aceasta combinatie de cuvinte, insa nu e asa. Untura de bursuc exista din vechime, fiind folosita pentru diverse tratamente. Gasesti produsul in farmacii sub forma de capsule sau creme de frumusete, dar si in forma clasica, adica untura de bursuc ca supliment alimentar.

Untura de bursuc se obtine, asa cum spune si denumirea, din extragerea si topirea grasimii din stratul adipos al bursucului, binecunoscutul mamifer salbatic raspandit in regiunile Europei si Asiei. Dupa extragere, grasimea este topita treptat la temperaturi moderate. Urmeaza procesul de filtrare, pentru obtinerea unui produs final pur si concentrat.

Untura de bursuc, sanatate curata! Untura de bursuc contine acizi grasi esentiali, vitamine, minerale si aminoacizi, elemente ce contribuie la proprietatile sale benefice atat in terapie, cat si in cosmetica. De asemenea, untura de bursuc contine acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, depsre care stim ca ajuta sistemul imunitar si inima sa functioneze la parametri optimi. Tot acesti acizi sunt responsabili si cu mentinerea sanatatii pielii.

Untura de porc nu lipseste din casele gospodarilor romani. In zonele rurale se foloseste cu predilectie, in timp ce locuitorii de la orase sunt sceptici cu privire la acest tip de consum. Motivul cel mai des invocat: grasimea de porc nu este sanatoasa pentru organism!

Ei bine, e timpul sa distrugem miturile legate de efectele negative ale unturii de porc. In realitate, acest substituent de ulei alimentar este o mana cereasca pentru organismul uman:

- principala grasime din untura, acidul oleic, lupta impotriva depresiei.

Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o friptura proaspata la gratar, un muschi afumat sau o ciorba de picioruse nu vei fi dezamagit niciodata. Gustul inconfundabil al carnii de porc te va cuceri iremediabil.

Astazi, iti prezentam o reteta pe care gospodinele cu experienta, cu siguranta, au incercat-o: slanina la saramura.

Ingrediente:

Pentru aceasta reteta carnea este inlocuita cu slanina fiarta.

Ingrediente:

- 1 kg mazare verde boabe,
- 200 grame arpagic,
- 150 grame slanina fiarta,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de unt.

O reteta de sezon foarte apreciata de gurmanzi este fasolea boabe cu slanina.

Fasolea uscata se poate pregati cu ciolan afumat, dar si cu alt tip de carne, cum ar fi slanina.

Ingrediente:

- 500 grame fasole uscata,
- un paharel vin rosu,
- o ceapa,
- 2 linguri de untura,
- 100 grame slanina afumata,
- o lingura de bulion,
- o frunza de dafin.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru cei care au carne de porc impanata si le place sa consume slanina, iata o reteta...
Daca va plac mancarurile grase, mancarea de cartofi cu slanina de porc si smantana sigur nu va...
Fazanii inabusiti se pun la cuptor pe un pat de slanina cu ceapa si se lasa la...
Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat. Toamna trebuie tinut cu...
Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat. Toamna trebuie tinut cu...
Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat. Toamna trebuie tinut cu...