Soare, depresie

Lista articolelor despre soare si depresie pe AflaCum.ro

Articole despre soare si depresie

Citeste cele mai noi articole despre soare si depresie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre soare si depresie, pe AflaCum.ro!

Majoritatea oamenilor sufera la un moment dat in viata de o forma usoara, medie sau grava a depresiei.

Depresia este cauzata de un dezechilibru chimic din creier, iar in acest sens cercetatorii au descoperit ca oamenii predispusi la depresie au creierul diferit fata de persoanele normale.

Cum sa recunosti depresia?

Soarele ne incalzeste in fiecare zi, facand posibila continuitatea vietii pe Terra. Dar cum se desfsoara intregul proces, inca se mai intreaba multi oameni. Toti cei pasionati cat de cat de stiinta stiu ca arderea nu este posibila decat in prezenta oxigenului. Iar in locul in care se afla Soarele oxigenul nu e prezent. Si-atunci se iveste intrebarea: cum arde Soarele?

In spatiu exista foarte putin oxigen. Oxigenul molecular e prezent in spatiu in cantitati mici. A fost descoperit in zone precum Nebuloasa Orion sau norul Rho Ophiuchi. Totusi, in jurul Soarelui nu exista oxigen! SI chiar daca ar exista, ar trebui sa aiba forma oxigenului atmosferic liber, pentru ca arderea sa fie posibila.

Cum arde Soarele? Ei bine, daca nu se bazeaza pe oxigen atmosferic, cum e posibil ca Soarele sa arda pentru a ne incalzi in fiecare zi? Raspunsul e simplu, chiar daca poate parea ciudat: Soarele nu arde, ci genereaza caldura prin fuziune nucleara! Avand o masa uriasa, Soarele genereaza conditii extreme in miezul sau, acolo unde se creeaza o temperatura de aproximativ 15 milioane de grade Celsius! Ce inseamna asta? Atomii de hidrogen se unesc pentru a forma heliu, proces care duce la o eliberare de energie incredibila. Tot acest flux energetic se afla la originea caldurii pe care Soarele o raspandeste pe Terra.

Depresia reprezinta starea patologica a unei persoane descurajate. Este o boala foarte raspandita pe intreg Mapamondul; o afectiune care, netratata, poate duce inclusiv la suicid! Din pacate, multe persoane o ignora sau o trateaza cu lejeritate, crezand ca e doar o stare episodica, ce nu poate lasa urmari grave. In realitate, depresia poate face ravagii.

Mituri despre depresie:

Depresia e o boala inchipuita. Multi oameni neavizati au convingerea ca depresia nu reprezinta decat un moment de slabiciune invaluit in tristete. Gresit! Depresia e o tulburare complexa de sanatate mintala! Nu se vindeca de la sine, desi cel care sufera poate crede ca a scapat de ea. Depresia poate reveni in forta, cauzand un rau si mai mare. Asadar, e nevoie de ajutorul specialistului, care iti va indica pasii potriviti pentru a scapa de aceasta stare!

Orice om ar trebui sa se bucure de soare, de vitamina D pe care acesta o furnizeaza organismului. Din pacate, unii nu au voie sa stea in lumina soarelui din cauza diverselor afectiuni. Altii, desi sanatosi, nu sunt indragostiti de soare. Cei mai multi, insa, se bucura exagerat de caldura soarelui, fara sa constientizeze ca exista riscuri majore odata cu expunerea prelungita.

Prea mult soare poate fi daunator. Supraexpunerea provoaca riduri, arsuri si leziuni ale pielii. De asemenea, creste riscul aparitiei cancerului de piele. De aceea ori de cate ori  intram in contact cu soarele, pe o perioada mai lunga, e bine sa ne protejam. Iata cum o putem face:

Protectie pe baza de creme

Insomnia poate fi provocata de o stare mentala nepotrivita, dar si de alimentatie. Mai jos iti prezentam o lista de alimente care ar putea sa-ti perturbe somnul de noapte.

Insomnia e o afectiune larg raspandita in societatea actuala. Cauzele acesteia sunt:

- depresia;

Depresia este o boala grava. Poate fi confundata cu oboseala obisnuita, dar se poate ascunde si sub forma dependentei de munca sau, dimpotriva, sub aspectul falsei fericiri. Tristetea, lipsa de initiativa si pierderea puterii fizice si morale sunt alte cateva trasaturi ale acestei afectiuni.

Doar un medic poate diagnostica corect depresia, insa exista cateva simptome care te pot conduce la descoperirea depresiei ascunse, fara sa consulti un specialist. Iata despre ce este vorba:

1. Falsa stare de fericire. Oamenii incearca, adesea, sa-si ascunda depresia in spatele unei stari pozitive. De regula, vor sa arate ca sunt cu adevarat fericiti si lipsiti de griji. Pentru a reusi, evita conversatiile serioase si iau in deradere subiectele dificile. O astfel de persoana poate fi inteleasa si ajutata numai in urma unei discutii lungi si sincere.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vara ne place sa ne dezmierdam la soare, sa ne hranim cu vitamina D si mai ales...
Emotiile sunt parte din conditia umana. Fara ele, cu greu ne putem imagina individul. Daca am face,...
O persoana deprimata este, de obicei, extrem de sensibila si de vulnerabila. Uneori, un singur cuvant gresit...
Depresia reprezinta o stare patologica care se manifesta prin lipsa poftei de viata, descurajare, mahnire, ganduri negative....
Depresia clinica e o stare mentala de tristete care dureaza, in general, peste doua saptamani. E extrem...
Oricine poate avea diferite emotii neplacute de-a lungul vietii, datorita unor intamplari nefericite, ce pot cauza stari...